Apostol 45 éves jubileumi koncert!

Apostol koncert 2015.12.08. Syma Csarnok - Flyer.

Apostol 45 – 2015. december 8 – Syma Csarnok

Az Apostol együttes neve évtizedek óta garancia a jó hangulatra és a slágerekre!

A több arany és platinalemezzel büszkélkedő zenekar 45 éve tartó népszerűségének titka a mindig megújuló, mégis nosztalgiát árasztó zenei stílusuk, amely kitűnően párosul Meződi József egyedi hangjával.

Az Apostol együttes története 1970 nyarán kezdődött. Az alapító diákok éppen komolyzenei tanulmányokat folytattak a Zenegimnáziumban, illetve a Zeneakadémián, amikor a hatvanas évek beat mozgalma őket is “megfertőzte”. Németh Zoltán, az együttes vezetője a konziban egy osztályba járt Presser Gáborral, Mihály Tamással akiknek később kulcsszerepük lett a magyar rockzene történetében. A szünetekben lelkendezve játszották egymásnak a Szabad Európa Rádióban vagy a Luxemburgi Rádióban előző nap hallott új dalokat. Az új zenére fogékony tagokból, muzsikustársakból alakult meg tehát az Apostol együttes.

A hetvenes évek elején nehéz volt “profi” erősítőkhöz és hangszerekhez jutni Magyarországon. Így aztán a zenekar külföldi munkalehetőség után nézett, melynek a bevételéből akarták mindezt előteremteni. Ebben az időszakban csatlakozott a csapathoz Meződi József (ének), aki a későbbiekben, nagyban meghatározta a zenekar stílusát.

Ezekben az években a zenekar műsorában egyre jobban szétvált a kezdeti időszakot jellemző jazz muzsika és az “emészthetőbb” popzene.

Az úgynevezett hagyományos koncerteken populárisabb zenét játszottak, a hazai és külföldi jazzfesztiválokon viszont hangszeres kompozíciókkal vett részt a csapat.

A stiláris elkülönülés első átütő sikerű dala 1974-ben Németh Gábor – Szenes Iván: Okosabban kéne élni című dala volt.

Ettől kezdve napjainkig töretlen sikernek örvend a zenekar: hazai és nemzetközi díjak, arany és platinalemezek, színházi produkciókban való közreműködés, saját dalokra épülő musical és folyamatos koncertezés jellemzi az elmúlt több mint 40 évet.

A fennállásának 45. évfordulóját ünneplő zenekar decemberi nagykoncertjén a jazz korszakot idéző Vándor, milyen az út mellett természetesen felcsendül valamennyi populárisabb Apostol sláger is!

Diszkográfia

A létrán – 1978

Apostol 2 – 1980

Számtan – 1984

Diszkócsárda – 1988

Az Apostol együttes legismertebb dalai – 1988

Aranyalbum – 1996

Nehéz a boldogságtól búcsút venni – 1998

Ne felejts el sohase szeretni – 1999

Koncertalbum / dupla cd – 1999

Karácsonyi dalok Apostola / szóló album – 2004

Platina lemez / best of – 2004

Boldogság sziget – 2004

A ’90-es évek legnagyobb slágerei – 2006

Apostol koncert DVD – 2006

Szívek dallama – 2011

Okosabban kéne élni – 2015