A Morning Show vendége volt Ákos

Három év után vadonatúj stúdióalbumot adott ki Ákos. A Még Egyszer szeptember 29-én került a boltokba, ennek apropóján újra a Class FM vendége volt hazánk egyik legnépszerűbb előadója. Ákos a Morning Show-ban a lemez születéséről, vadonatúj, innovatív technikával készült klipjéről és kalandos horvátországi nyaralásáról is beszélt Sebestyén Balázséknak.

 

Kedden debütált a boltokban Ákos 18. magyar nyelvű stúdióalbuma, amelynek dalait tavaly kezdték el írni. “Komoly munkát sűrít az anyag. A dalokat tavaly kezdtük írni, a szerzői munka folytatódott az idei intenzív koncertszezon kellős közepén is. Lényegében az előadások közti szünetekben rögzítettük a lemezt. A szövegeket szokás szerint én jegyzem, a zenék többségéért Hauber Zsolti felel, de két dalnak Lepés Gábor a zeneszerzője, csakúgy mint jómagam. A végső hangszerelések és a lemez audiofil hangzásának kialakítása igazi csapatmunka volt. Ódivatú szerző-előadó vagyok, hiszek abban, hogy a dalszerzés és a hangfelvételkészítés is önálló művészeti ág. Ez a hozzáállás jelenik meg a Még egyszer dalaiban és megszólalásában is” – mondta a lemezről a zenész.

 

A Morning Show stúdiójában Ákos elmesélte, szinte nem evett és nem aludt az utolsó simítások közben, valamint azt is elárulta, hogy az album több dala horvátországi családi nyaralásán íródott.

 

Abszolút hagyományos apuka vagyok, olyannyira, hogy idén nyáron egy fellépésről indultam Horvátországba. A Fezen fesztiválon játszottunk, amikor éjjel 1-kor lejöttem a színpadról, már várt a család. A kisbuszon lógtak a biciklik, és már indultunk is a spliti komp irányába” – kezdte Ákos, aki három órát állt a határon, egyet pedig egy kifizető kapunál, mielőtt Splitbe érkezett volna. „Splitben két és fél órát vártunk egy olyan autósávban, ahonnan se előre, se hátra, se felülre, se alulra kiállni nem lehet. Mondanom sem kell, lekéstük a kompot. Választhattam, hogy várunk-e tíz órát a következőre, vagy visszamegyünk az autópályára… Lényeg a lényeg, 16 óra alatt megérkeztünk a célállomásra, ahol egyébként több dal is született a lemezre” – mesélte a sztár, aki az új album címadó dalához forgatott különleges, innovatív technikával készült klipről is mesélt.

 

„Ezt az egész technikát most tanuljuk, baromi izgalmas dolog. A nézőpontot nem, de a nézés irányát megválaszthatja a néző. Úgy zenéltünk, hogy négyen körbeálltuk a kamerafürtöt, amivel ezt a 360 fokos képfelvételt készítik. Úgy érezheti, aki nézi ezt a klipet, hogy körülötte játszik a zenekar és ő választja meg, hogy mit néz és mi érdekli őt” – avatott a részletekbe Ákos a Class FM-ben, ahol a népszerű zenész dalai is rendre felcsendülnek.