Slash koncert az Arénában!

SLASH– ha valaki esetleg nem ismerné ezt a nevet -Grammy-díjaslegendás amerikai gitáros, dalszerző és film producer, aki több mint 100 millió eladott albummal büszkélkedhet és tagja a Rock and Roll Hírességek Csarnokának is.Nem mellesleg aTime magazin jelenleg második helyen jegyzi nevét Jimi Hendrix mögött “Minden Idők Legjobb Gitárosai”listáján.

 

Saul Hudson néven született 1965-ben Angliában, apja angol grafikus, anyja amerikai jelmeztervező. 5 éves volt amikor a család Los Angeles-be költözött, itt nőtt fel egy bohém közösség tagjaként a 70-es években.

 

Slash-nek többek között olyan felejthetetlen gitár riffeket köszönhetünk, mint a Guns N’ Roses #1 “Sweet Child o’ Mine”vagy“Welcome To The Jungle”slágereinek akkordjai.Miután kilépett a híres bandából, először a Slash’s Snakepit produkciójával ért el újabb sikereket, majd a Velvet Revolver nevű supergroup tagjaként állt ismét színpadra mielőtt belekezdett volna saját szólókarrierjébe.

 

Slashelső szólóalbumával azonnal a slágerlisták élén kezdett, olyan énekesek közreműködésévelmint Ozzy Osbourne, Fergie vagy Myles Kennedy. Nem sokkal ezuán megalapította jelenlegi csapatát SLASH: Featuring Myles Kennedy and The Conspiratorsnéven, akikkel azóta már 4 éve zenél és turnézik.

 

2013-ban mutatták beSlashelső mozifilmjét, a Nothing Left To Fear-t, amiben a gitáros producerként vett részt. Slasher Films nevű produkciós cége kifejeztten horror filmekre specializálódott, jelenleg is egy új projekten dolgoznak.

 

SLASH és csapata, a Myles Kennedy and The Conspirators új albumuk, a WORLD ON FIREmegjelenése kapcsán kapták az eddigi legtöbb elismerést, köztük olyan méltatást is, amely az adott médiumtól Slash eddigi karrierjének legjobb kritikája volt. Harmadik szólólemeze 12 országban kezdett Top10slágerlista helyen, a címadó kislemez, a “World On Fire”pedig vezette az amerikai rock rádiós listát is.

 

A jelenleg is folyó világkörüli turnéjuk közbenSLASH: FEATURING MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS – Slash (gitár), Myles Kennedy (ének), Todd Kerns (basszusgitár), Brent Fitz (dob) and Frank Sidoris (gitár) – bejelentette a“World On Fire”őszi európai állomásait, köztük a november 18-án megrendezésre kerülő magyar koncertet is a BudapestArénában.

 

A hazai rajongók által nagyon várt bulira belépők augusztus 28-án 10 órától a www.livenation.hu oldalon keresztül már megvásárolhatók. A koncertre limitált számban közvetlenül a színpad elé szóló kiemelt állójegy is kapható.