Fellépőink a Szigeten – Selah Sue // Halestorm // Foals // Marina And The Diamonds // Major Lazer // Kwabs // Rudimental

Csak néhány hét és a főváros ismét egy hatalmas fesztivállá változik, hiszen augusztus 10-től újra itt a Sziget rengeteg fantasztikus fellépővel.
Közülük pedig külön kiemelem most a Warner repertoárjához tartozó előadókat, erős mezőny jön tőlünk idén (is)! 🙂

1

SELAH SUE – augusztus 11.

A belgák egyik legnagyobb kincse tavasszal már adott egy bulit az A38-on, ami olyan elsöprő erejű volt, hogy aki ott látta, és most teheti, 100%-ig biztos, hogy megnézi Selah Sue-t a Szigeten is. Nemrég megjelent Reason című albumával turnézik jelenleg, melyről az Alone mostanra Franciaországban is az egyik első számú slágerré nőtte ki magát. Az aranytorkú neo-soul díva vélhetően ismét orkánerejű koncerttel lepi meg a közönségét, melynek hatására csakis beleszeretni lehet a hangjába. Aki kihagyja, megbánja!

2

HALESTORM – augusztus 12.

Az amerikai rockbanda szintén bemutatja legújabb lemezét, az Into The Wild Life-ot, mellyel hazájukban óriási áttörést értek el idén. Az áprilisi album ugyanis rekordot döntött a rádiókban és a Billboard listáin is. A Nashville-ben felvett anyag egyik különlegessége, hogy minden sávot egyszerre rögzítettek, hogy teljes legyen ez élő hangzás a korongon is. Nos, most lesz alkalmunk saját szemünkkel és fülünkkel is megtapasztalni, mekkora a hasonlóság. A Halestorm szerdán fogja szétzúzni az A38 színpadot.

3

FOALS – augusztus 13.

A britek egyik legvagányabb gitárbandája visszatér Magyarországra. A tavalyi VOLT nagyszínpados koncertjük után most a Sziget nagyszínpadára lépnek, hogy ízelítőt adjanak augusztus 28-án érkező, új albumukból, a What Went Downból. A címadó single-t egy klip kíséretében már útjára indították. Yannis Philippakis énekes elmesélte róla, hogy szeretett volna most  olyan dalokat írni, amikből aztán tényleg kiérződik az elmebeteg állat, aki benne lakik valahol mélyen. Szerintem sikerült, és az a helyzet, hogy ez az állat egy cseppet sem riasztó, hanem nagyon is izgalmas és vonzó. Csak úgy az igazi, ha repeaten hallgatjuk órákig!

4

MARINA AND THE DIAMONDS – augusztus 14.

Az énekesnő és zenekara néhány éve már járt a Szigeten és az egyik legjobb bulit csinálta az egész felhozatalból. Nagy eséllyel ez idén sem lesz másképp. Az azóta még tovább érlelődött művészi önállósága átvette az irányítást legutóbbi albuma felett. Így a FROOT egy teljes mértékben az ő vezetése alatt megszületett lemez, amin egyértelműen érződik, hogy jó út, amire rálépett és tehetsége nem merül ki a színpadi jelenlétében. Nemrég újabb videót forgattak, ezúttal a Blue-hoz, ami hűen tükrözi színes és bolond stílusát. Kíváncsian várjuk, mivel készül az augusztusi koncertre.

5

MAJOR LAZER – augusztus 15.

Diplo végre úgy látogat hozzánk, hogy bandáját is hozza! Ez már önmagában is öröm lenne, de így, hogy a MØ-vel közös Lean On mostanra az egész világ nyarának őshimnusza lett, még nagyobb élvezet lesz élőben is meghallgatni a slágert, mely a most megjelent Peace Is The Mission egyik húzódala. A lemez tömve van irdatlan erős fesztiválslágerekkel, csupa-csupa keleti beütéssel és irdatlan dropokkal. A trió évek óta ontja magából az olyan dalokat, mint a Watch Out For This (Bumaye) vagy a Bubble Butt Bruno Marsszal és 2Chainzzel. Mindenki meg fog őrülni szombat este a Hajógyári szigeten. Ez lesz.

6

KWABS – augusztus 16.

A brit énekes-dalszerző Kwabs idén vált a mainstream popzene egyik fontos képviselőjévé, miután évekig próbálkozott az underground műfajokkal. Ez a tér azonban hamarosan szűknek bizonyult tehetségének, és amint szerződtette a kiadó, máris berobbant Walk című dalával, ami itthon még mindig nagy kedvence a rádióknak. Szeptember 11-én érkezik bemutatkozó albuma, a Love + War is, amely sok-sok, a Walkhoz hasonló potenciális monstre slágert tartogat. A címadó dal is egy ilyen darab, de a most megjelent Fight For Love-ra sem lehet panasz. Valószínűleg rettentő jól fogjuk érezni magunkat vasárnap a bulin.

7

RUDIMENTAL – augusztus 16.

A hackney-i négyes eredetileg a Kingdom of Hegyalján állt volna színpadra, de mivel a fesztivál elmaradt, a Sziget nagyszínpadára került át a fellépés. A zenekar harmadszorra jár nálunk, tavaly a Balaton Sound egyik legjobb buliját csinálták meg, legalább tízen voltak egyszerre a színpadon, olyan varázslatos hangulatot teremtve a helyszínen, mintha csak egy exkluzív klubkoncerten lennénk. Első albumukkal, a Home-mal azonnal óriásit jöttek, visszahozva a köztudatba a drum’n’basst, és terjesztve az igét a tengerentúlon is. A második nagylemez már a küszöbön van, amelyről az eddig ismert két dal alapján megállapíthatjuk, hogy továbbra is hozzák a tőlük megszokott stílust, nívót és fantasztikus közreműködő énekeseket. Remélhetően most is itt lesz mindez.