Szeretni kell azt, amit csinálsz és a közönség is szeretni fog – Deniel B. interjú

1995.08.06.-án születtem Tőketerepesen. Zenével való kapcsolatom gyerekkoromban kezdődött. Érdekelt zene, mivel apukám is DJ a mai napig, mindig is kíváncsi voltam, hogy is működik ez az egész. Neki sokat köszönhetek, mert tőle sajátítottam az alapokat, amire fokozatosan, építek, 12-13 évesen álltam először dj pultba , akkor éreztem először milyen jó dolog is az mikor az emberek a te zenédre buliznak! 14 éves koromban volt az első saját fellépésem ahol vendég dj.ként szerepeltem. 2010/11 év meghatározó része volt az amatőr karrieremnek ekkor a környékünk kisebb – nagyobb szórakozóhelyein pörgettem a lemezeket (ballagási bulik, bankett stb.) Szintén ebben az évben rendszeres fellépője lettem a Királyhelmeci Hawaii Clubnak ahol sikeres fellépéseket tudhatok magam után.
2012 ben rezidens lettem – Espresso Bodrog (Bodrogszerdahely) ahol mai napig szórakoztatom a közönséget.
A 2013 -as év rengeteg fordulatot hozott az életemben. Ez az év sok felkéréssel kezdődött más és más.(külföldi és magyar clubokba, fesztiválokra is), ebben az évben rezidens helyet kaptam Bodrogköz egyik legszínvonalasabb klubjában a Hawai Club-ban, ahol lassan már 3 éve rendszeresen minden hétvégén fellépek.
A produceri munkák is elkezdődtek készítettem egy bootleget, Naughty Boy – La La La, világhírű slágerére, amit rengeteg külföldi klubban játszanak már, köztük Magyarország elsőszámú clubjában a Liget Club-ban is. Felléptem Tokajban a Gold Placeben, Pálházán a ClubResidance-ben, Svidnikben az Elit Cult Clubban. Nagy örömömre rezidense lettem Kelet-Szlovákia egyik legnagyobb partysorozatának a Bodrog Sound-nak, amin buliról-bulira több száz ember vesz részt.
2014- Ez az év sok változást hozott a zenei életemben, számos fellépés itthon és külföldön is egyaránt. Felléptem egy legendás club-ban a Highlanderben, ami nagy öröm volt számomra. Májusban elindult a nyári szezon, rendszeres fellépője lettem a környék legjobb és legszínvonalasabb szabadtéri szórakozóhelyének a SunRive (Lábasház)-nak ahol hétről-hétre neves sztár dj-k-kel lépnek fel és több százan látogatnak a partra.
2014 Decemberétől rendszeres fellépője lettem Kelet -Szlovákia legszínvonalasabb klubjában a Griff Dance Club-ban ahol jó pár sikeres bulit tudhatok magam mögött. 2015 -folytatódtak a közös munkák a Hawai Club-ban a Griff -ben stb. Lehetőséget kaptam a Kikelet által szervezet partysorozaton a Magyar Bulin szórakoztatatni a nagyérdeműt. Tavaszi szezon jól kezdődött, felkérést kaptam Kelet -Szlovákia legnagyobb fesztiváljának a házigazda posztjára a Copu Festre. A nyár elején az a megtiszteltetés ért. hogy Zemplén megye legjobb szabadtéri szórakozóhelyének a Lábasház (SunRive) rezidense lettem.

Üdvözöllek Dániel!

Mesélj nekünk a kezdetekről, hogyan kerültél kapcsolatban a szakmával?

  • Üdvözlök minden kedves Olvasót és zenei rajongót. Mivel zenész családból származom, ezért kiskorom óta szoros kapcsolatban voltam a zenével, édesapám több mint 25 éve a szakmában van, mint dj, ezért tőle tudtam elsajátítani az alapokat.

Fiatal korod ellenére elég szép karriert futottál be idáig is, mennyire jelent nehézséget ilyen fiatalon megállni a helyed a szakmában?

  • Hosszú volt azút idáig és még nagyon hosszú ami előttem van, de igyekszem mindig a legjobbat kihozni magamból, jó kapcsolato tápolni a közönségémmel, mivel értük vagyunk mi dj-k.Olyan emberek a példaképeim, akik már nagyon sokat elértek az életben, és szerénységükkel mutatnak nekem példát.

 

Véleményed szerint mi szükséges ahhoz, hogy egy Dj maradandót alkosson a szakmában?

  • Haladni kell a korral, mindig meg kell újulni, tudni kell váratlan dolgot adni, mint zeneileg, mint stílusban. Szeretni kell azt, amit csinálunk és a közönség is szeretni fog.

 

Merre tartunk, jelenleg mi a trend zenei téren, a hazai pályán, mire van leginkább kereslet?

  • Jelenleg a zenei trend Deep house, nu-disco, futurehouse, ami a kedvenceim közé tartozik, és eléggé közkedvelt lett az EDM is. Az én stílusom, amit szeretek és a bulijaimon is képviselek az a Club House.

 

Ha jól tudom a Sunrive rezidens lemezlovasa vagy, mennyire jelent kihívást, nehézséget a mai szórakoztatóiparban rezidens dj-nek lenni?

  • Ez inkább megtiszteltetés, mint nehézség. Remek érzés minden héten egy csapattal dolgozni, akik mindent beleadnak abba, hogy a buli jól sikerüljön. Van egy téli a Griff Dance Club és egy nyári rezidenciám a SunRive (Lábasház) és még Kelet-Szlovákia legnagyobb partysorozatának is a házigazdája lehetek, ami 3 havonta kerül megrendezésre, valamint a Bodrog Sound.
    A SunRive ahol már második éve dolgozom együtt a srácokkal, az éven megkaptam a házigazdaposztot.

 

Mit lehet tudni a Júliusban induló Garden Partyról!

  • Annyit árulhatok el, hogy júliusban indul, a többi legyen meglepetés.

 

Tervek, célok a közeljövőre nézve?

  • A zene az életem, ezért szeretnék továbbra is megtenni mindent azért, hogy köztudatban maradjak és megtartsam a jelenlegi helyemet. Szeretnék saját zenét és még feljebb törni a szakmában. Mindenhez idő kell és sok munka, de rajtam nem múlik.
    Köszönöm a kérdéseket, szép nyarat kívánok mindenkinek.