Jay Lumen exkluzív 4 órás szettel ünnepelte friss, Top 3-as dalát Kanadában!

Jay Lumen a hosszú hétvége alkalmával Kanadában turnézott két óriási sikerű telt házas fellépés erejéig. Játszott a (kanadai) Londonban és Torontó legendás underground klubjában a Coda-ban, ahol egy exkluzív 4 órás szettel kápráztatta el a közönséget. Ez utóbbi azért is volt érdekes, mivel az egyik itt készült magazin, számára adott interjúban beszélt először legújabb dalának, a Roots 88-nek fergeteges fogadtatásáról és irigylésre méltó Top 3-as helyezéséről a Beatport eladási listáján.

Jay Lumen továbbra is igen aktívan gyűjti a “légi mérföldeket”. Alig számoltunk be ausztrál turnéjáról, máris egy újabb ilyen eseménnyel szolgálhatunk.

Jay ezúttal Kanadában pörgette a lemezeket, egy úgynevezett “mini turné” keretein belül. Ez egészen pontosan két állomást érintett, melyek a Londonban található Tabu és Torontó első számú, mára világhírű, igazi underground klubja, a Coda voltak. Ez utóbbiban Jay egy exkluzív 4 órás szettet prezentálva állt a lemezjátszók mögé, mely kuriózumértékkel bírt és a közönség már hetekkel a buli előtt nagy izgalommal várta.

Jay Lumen fellépésére akkora volt az érdeklődés, hogy az elővételes jegyek egy héttel a buli előtt teljesen elfogytak, így a szervezők a fennmaradó jegyeket is elővételben kezdték értékesíteni. Végül 2 nappal a buli előtt már biztosított volt, hogy az est teljes teltház mellett fog lezajlani.

A Coda egyébként a mára meglehetősen nagy hírnévre szert tett Art Department nevű deep house előadó (mára a két tag külön utakon folytatja karrierjét) tulajdonában áll. Nem is csoda hát, hogy az igazán sötét, ám mégis családias hangulatú, kb 1000 fő kapacitású, helyszín underground körökben még a legkritikusabbak szemében is maximálisan és dicsérő szavakkal értékelt. A klubban eddig olyan nevek játszottak, mint Richie Hawtin, Dubfire, Ben Klock, Blond:ish, Maya Jane Coles, DJ Tennis, Stephan Bodzin, Paco Osuna, Chris Liebing, Nicole Moudaber, és még hosszan sorolhatnánk.

Ezúttal Jay Lumen töltötte be a meghívott sztárvendég szerepét óriási sikerrel, hiszen a hangulat önmagáért beszélt.

image005

Jay Lumen fellépésére már nagyon készültek a rajongók. A tömegben szép számmal villantak fel a házi készítésű Jay Lumen pólók, sapkák, ami azért is lehetett kellemes meglepetés, hiszen hivatalosan ezek egyike sem kapható jelenleg. A közönség igencsak kreatív volt a szövegezéseket illetően, de talán a legtalálóbb egy hölgy “Fruit of the Lumen” feliratú rövidujjúja volt, melyet azóta is sokan emlegetnek, akár egy jól sikerült szlogent.

Persze Jay szettjére a szakmai is meglehetősen kíváncsi volt. Több elektronikus zenével foglalkozó magazin – köztük a Daily Beat – is jelezte, hogy interjút szeretne készíteni vele még a fellépést megelőzően. Az estét érintő várható szett mellett az aktualitásokra, azon belül Jay legfrissebb, Roots 88 című dalára és annak szenzációs sikerére is kíváncsiak voltak. Ez nem is csoda, hiszen a track, alig egy hét alatt száguldott fel a Beatport eladási listájának Top 3, legjobb tech house dala közé és még cikkünk keltekor is a 3. helyen tartózkodik.

Jay szerzeményét az élő legenda, Green Velvet tulajdonában lévő Relief Records jelentette meg single formában. A kiadó annyira bízott a dal sikerében, hogy az szólóban került kiadásra. Nos, a jelek szerint nem is tévedtek. A track persze a Coda falai között is felcsendült a 4 órás exkluzív DJ szett egyik kiemelkedő elemeként.

Jay Lumen így kommentálta kanadai mini turnéját:

“Mindig szívesen megyek vissza Kanadába, hiszen remek élmények főznek hozzá. Először talán a helyi Space Ibiza Festival keretein belül játszottam ott és azóta évről évre visszajárok legyen szó fesztiválról, vagy klub rendezvényről. A Coda pultja mögött óriási élmény volt állni, hiszen fantasztikus volt a buli, akárcsak a Tabuban másnap. Hihetetlen volt a közönség rajongása, pláne amikor megláttam a nevemmel feliratozott pólókat, nem hittem a szememnek. Hatalmas érzés ennyi szeretetet kapni. Ezúton is köszönöm a lehetőséget a szervezőknek.”

Jay Lumen valóban rendszeres vendég Kanadában, hiszen már számtalanszor megfordult ott. Játszott például az ország legnagyobb fesztiválján a Digital Dreams-en, de korábban hallható volt a Maison Mercer, a Circus Afterhours, vagy a Ryze, de a Waterfront Festival és az általa is említett Space Ibiza Festival színpadán is.

Ezúttal még egy rövid kirándulásra is volt a ideje a gyönyörű Niagara-vízeséshez, mely Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán terül el. Jay szerencséjére pont a kanadai oldalról nyílik szebb és teljesebb kilátás erre a természeti csodára, így az élmény a lehető legteljesebb lehetett. Így hát Jay Lumen nem csak két fantasztikus bulit tudhat maga mögött Kanadában, de egyszerre érezhette magát turistának is és új élményekkel gazdagodhatott.

Jay Lumen élőben rögzített 4 órás mixe a Coda klubból itt:

https://soundcloud.com/jay-lumen-official/jay-lumen-live-at-coda-toronto