Egynyári kaland: új mini-sorozat a Dunán

Buli készül a Balatonon

Ha nyár, akkor Balaton! Ha fiatalok, akkor kaland! Magyarországon hiánypótló ifjúsági sorozatként debütál Dyga Zsombor Egynyári kaland című alkotása. Április végétől vasárnap esténként a megújult Duna műsorán látható a fiatalokról szóló nyári történet.

 

Az Egynyári kaland című új, hat részes mini-sorozat a Dunán startol április 26-án, és hat vasárnap estén találkozhat a néző hat fiatal – három fiú és három lány – „nem-mindennapjaival”. Az elmúlt évtizedekben nem vetített hazai tévécsatorna hasonló, fiatalokról – fiataloknak szóló televíziós sorozatot.A neves alkotógárda nem bízta a véletlenre a sikert, és mégis: a casting során bátran osztottak főszerepet hat olyan tehetséges, ám még nem igazán ismert fiatal színészre, akik itt-ott már bizonyítottak, a siker azonban még előttük áll. Ők az ízig-vérig új generáció, a maguk frissességével, tehetségével és vagányságával vagy éppen ártatlanságával.Főszerepben Vecsei Miklóst, Rubóczki Márkót, Héricz Patrikot, Döbrösi Laurát, Dobos Evelint és Schmidt Sárát ismerhetik meg a nézők hétről hétre. A sorozat elkészítésével az alkotók nem titkolt szándéka a fiatal tehetségek számára több szereplési lehetőséget biztosítani, ezáltal a hazai televíziós vérkeringést is színesíteni, frissíteni. Mellettük pedig kiemelt fontosságú szerepet kapott ezúttal a Balaton, mint örök kedvenc, igazi, élő helyszín, ami kivétel nélkül, minden generáció számára egyet jelent a nyári élményekkel.

 

Főbb és epizód szerepekben már ismert és kedvelt színművészek is visszaköszönnek: Mucsi Zoltán, Fullajtár Andrea, Kerekes Vica, Hirtling István, Kálloy Molnár Péter, Mátyássy Bence, Seres Zoltán, Szorcsik Viktória – és sokan mások – tűnnek fel a főszereplők oldalán.

 

Rég, vagy talán sosem nézhettünk olyan igazi magyar tévésorozatot, amely a fiatal, útkereső generáció életének egy fontos szegletét jeleníti meg: a nagybetűs életbe lépést és mindazt, amit előtte még át kell élni. Az épp leérettségizett fiúk és lányok nyári élményeit dolgozta fel Kovács M. András forgatókönyve, a történet az érettségi megszerzése és a nyári szezon vége közti időszakot öleli fel. Az Egynyári kaland végig a Balatonnál (Balatonfüreden) játszódik és a fiatalság, önfeledtség, buli hangulatát eleveníti meg, de komoly hangsúlyt fektet a barátság, összetartozás, szerelem, szex és útkeresés témakörökre is, vagyis mindarra, ami ezt a korosztályt leginkább érinti. Nevezett a témákat eddig többnyire csak külföldi, főként amerikai alkotások dolgozták fel, mint pl. a Beverly Hills 90210 vagy a Dawson és a haverok. Most végre itt a mi, saját ifjúsági sorozatunk, amelynek főcímzenéjét Balázs Ádám és Dorogi Péter szerzeménye, az Intim Torna Illegál „Örökké” című száma jegyzi.

 

Egynyári kaland számokban: 6 fiatal – 3 fiú és 3 lány, 6 epizód, 6 vasárnap estén át, egyenként 52 perces részekkel, amelyek egy kerek egészet alkotnak, de egyenként is élvezhetőek lesznek.

 

Szereplők:

Vecsei Miklós, Rubóczki Márkó, Héricz Patrik, Schmidt Sára, Dobos Evelin, Döbrösi Laura

Mucsi Zoltán, Fullajtár Andrea, Hirtling István, Seres Zoltán, Szorcsik Viktória, Pribelszki Norbert, Mátyássy Bence, Kerekes Vica, Téby Zita, Szerednyei Béla, Söptei Andrea, Tóth Loon, Dankó István, Tóth Jani Geri, Tasnádi Bence, Kálloy Molnár Péter, Horváth Csenge, Szűcs László, Linka Péter, Takátsy Péter, Mészáros Márton, Vlasits Barbara, Major Erik, Kocsis Pál

 

Alkotók:

Producer:                               Kálomista Gábor

Rendező:                                Dyga Zsombor

Operatőr:                               Marosi Gábor

Forgatókönyvíró:                  Kovács M. András

Vágó:                                      Csillag Mano, Poós A. Márton

Zeneszerző:                           Balázs Ádám, Dorogi Péter

Főcímzene:                            Örökké – https://www.youtube.com/watch?v=-xbFnjsd1rM

Szöveg:                                  Dorogi Péter, zene: Balázs Ádám, előadó: Intim Torna Illegál

 

A sorozat hivatalos Facebook oldala:

www.facebook/Egynyarikaland