Mecury – új Turbo klip!

A hazai rockszíntér éllovas zenekara, a Turbo hosszú idő után végre új videóklippel jelentkezik. A tavaly áprilisban megjelent Pentagram nagylemez Mercury című dalához forgatott videó – mint a zenekar oly sok kreatív és képi anyagának elkészítése – a zenekar gitárosának, Vígh Dávidnak a keze munkáját dicséri. Egyes jelenetek felvételénél a zenekar operatőr barátja, Kőrös “Köge” Gergely vette kezébe a kamerát, azonban a rendezés, az animáció és a vágás szintén Dávid munkája.  

 

Vígh Dávid a videóról: “Jó ideje szerettem volna egy olyan klipet készíteni a turbónak, ahol főleg portékra koncentrálunk. A zenekarban mindenki igazi karakter és nem utolsó sorban óriási grimaszoló… A téma megörökítéshez Phantom Flex kamerát és természetes fényt használtunk. Sajnos a forgatást meg kellett ismételni, mert az első anyag nagy része a másolásoknál elszállt. Bármennyire frusztráló volt a szitu, másodszor sokkal gördülékenyebben ment minden. A vágás során jöttem rá, hogy szükség lesz valós tempójú totálokra. Sajnos újabb két hónap szállt el, mire az időjárás és a szuperbizi zenésztársaim időbeosztása lehetővé tette, hogy leforgassuk a hiányzó snitteket. A repteres felvételeket Köge barátom csinálta. Imádunk reptereken zúzni. Jó levegő, napsütés, stenk. Igazából ennyi. A klipkészítés során ipari áramütés nem történt, és egy boeing sem zuhant rá a vágószobára. Az animációkra pedig nincs magyarázatom.. higany, fény  és kígyók témakörében dobtam össze őket. Pont annyira absztrakt lett, mint maga a dalszöveg. Viszont ne lepődjetek meg, ha valamelyik goabulin a kivetítőkön viszontlátjátok az animokat. Köszi a türelmet, remélem csípni fogjátok a klipet.”

 

Jelenleg a Turbo a Supernem zenekarral közös Gyorshajtás Turnén vesz részt, de a nyár során számos fesztiválon és budapesti koncerthelyszínen is elcsíphetitek őket.

 

És akkor, íme, a klip: https://youtu.be/rGWac46g6z4

 

További infók a bandáról:

https://www.facebook.com/turbozenekar

http://turboband.bandcamp.com