Ősszel szeretnék bekerülni a Mixdown Dj iskolába – Ben Nyler interjú

Ben Nyler, polgári nevén Oláh Bence 1996. szeptember 4-én született Salgótarjánban. Már nagyon fiatalon kezdett el foglalkozni a zenével, körülbelül 12-13 évesen kapta meg első felszerelését, és a mai napig komolyan veszi, azaz szeretne sikeres lenni. A legtöbb bulikat barátjaival, Electric Fence-el és Dän von Fice-al szervezte. Mixeit 2012 óta, minden hónapban elkészíti, amikről jó visszajelzéseket kap, és elnyerik az emberek tetszését. Mindig is az igényes zenék érdekelték. Sok saját verziót/feldolgozást is készít, amit általában nagy nevek is megszólaltatják bulijaikban/mixeikben.

Üdvözöllek Bence!

Menjünk vissza a kezdetekre, hogyan kerültél kapcsolatba a zenéléssel, a Dj szakmával?

Sziasztok. Ez már nagyon rég kezdődött, amikor először mentem el buliba, már akkor kezdtem érezni, hogy visz magával egy zene, az már nagyon megfogott. Aztán ez ment több bulin keresztül, akkor már tudtam, hogy sokkal jobban vonz a zene világa, mint másokat, rájöttem, hogy komolyabban is szeretnék vele foglalkozni. Egy jó barátomtól Dän von Fice-tól vettem meg első keverőpultomat, ezután pedig 2 lejátszómat. A sok itthoni gyakorlás, ami a mai napig tart remélem, meghozza gyümölcsét.

 

Mi ösztönzött téged a névváltoztatásra?

Szimplán csak az, hogy kellett egy kis változtatás, egy jól hangzó név, és szerintem ez elég jó.

Véleményed szerint mi szükséges ahhoz, hogy egy Dj maradandót alkosson a szakmában?

Azt hiszem az, hogy mindig hozzák a kötelezőt a bulijaikban, és azt csinálják, amit a közönség is szeret, na persze ne mindig ugyanazokat a zenéket játsszák több bulin keresztül, és az is nagyon fontos hogy ki mennyire tud alázatos és egyedi lenni.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy a karriered során? Mi volt az a siker élmény, amikor úgy gondoltad megéri csinálni azt, amit, csinálsz?

Sok siker élményem volt már, de igazából az, amikor készítek/készítünk egy feldolgozást/zenét, és jó visszajelzéseket kapok vissza nevesebb Djk-től, illetve Producerektől, de nekem az is nagyon fontos, hogy a barátaimnak, hogy tetszik. Ez így működik a mixeknél is. Ezért megéri csinálni.

Ha jól tudom nemrégiben jelent meg első saját dalod az Ultra Star Records-nál, amely Always névre hallgat. Mi ihletett a zene megírásához? Mennyire fontos, hogy ez producer, lemezlovas, saját dallal rendelkezzen?

Igen. Az Ultra Star egy nagyon jó kiadó, és ezért is örülök, hogy náluk jelent meg a dal, ezt Zsaknak köszönhetem, aki sokat segít, hiszen Newik (Az év Dj-je) GoodBye c. dala is ennél a kiadónál lett kiadva, ami Magyarországon az egyik legnagyobb sláger. Én azt gondolom a mai világban már elengedhetetlen egy saját dal, ha valaki sikeres szeretne lenni. A siker érdekében ez nagy előrelépés lehet, ez már sokaknál bebizonyosodott.

Tervek, célok a közeljövőre nézve?

Továbbra is foglalkozom a zenék és mixek elkészítésével, és szeretnék eljutni ősszel a Mixdown Dj suliba, aztán idővel pedig Magyarország klubjaiba zenélni és szórakoztatni a közönséget.