Leonard Cohen – “Can’t Forget” – új album 10 ritkasággal májusban!

LEONARD COHEN MEGJELENTETI A „CAN’T FORGET: A SOUVENIR OF THE GRAND TOUR” ALBUMOT 2015. MÁJUS 11-ÉN

COHEN ELNYERTE  „AZ ÉV ALBUMA” DÍJAT A 2015-ÖS JUNO AWARDSON

Az új album már előrendelhető

 

Leonard Cohen megjelenteti a „Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour” albumot 2015. május 11-én. Ennek a hipnotikus albumnak mind a 10 dala Cohen ritkaság, melyeket legutóbbi, ünnepelt Old Ideas Világkörüli Turnéja során rögzítettek. Rendkívüli módon ez Cohen harmadik album megjelenése tavaly szeptember óta, amikor a már platinalemezes Popular Problems látott napvilágot, mely 4 jelölést is kapott a 2015-ös JUNO AWARDSon, és el is nyerte „Az Év Albuma” díjat.

A „Can’t Forget”-en hallható daloknak megvan azon közvetlensége, spontaneitása és izgalmas intimitása, melyek a fehér izzású élő előadások során rögzített legjobb stúdió felvételekre és Cohen legendás hangpróbáira jellemzőek, melyekben virtuóz zenekarának színei teljes pompájukban díszelegnek hangjával teljes harmóniában, mindennél elragadóbban. Íme Leonard Cohen felvételeinek teljes listája: új dalok, a blues birodalmából, a roppantul mókás „Got A Little Secret” és a „Never Gave Nobody Trouble” (meghallgatás: https://www.youtube.com/watch?v=ZQGcX32B8E4); olyan Cohen mesterművek fényűző ellőadásai, mint az „I Can’t Forget”, a „Light As A Breeze”, a „Night Comes On” és a fennkölt „Joan of Arc”. Cohen szintén megjutalmaz minket egy québeci szerelmes dal, a „La Manic” megkapó változatával, melyet egy elbűvölt közönségnek adott elő Québec Cityben, és egy megindító tisztelgéssel a nemrég elhunyt country mester, George Jones előtt „Choices” című dalának feldolgozásával. Ezek olyan elsőrangú dalok és előadások, melyeket biztosan nem felejtesz el.

A „Can’t Forget” már előrendelhető az iTunes-on, ahol a rajongók megkapják a „Never Gave Nobody Trouble” című dalt azonnali ingyenes letöltésként is vásárlásuk mellé.

Cohen élő koncert turnéi rendkívüli és egyhangú elismerést kaptak,  amint fellépett szerte a világon 2008 és 2013 között. Megigéző előadásai összesen 470 showt eredményeztek 31 országban, melyeken 4 millió rajongó vett részt. A „Can’t Forget” egy rendkívül különleges bepillantást ad Cohen bensőséges próbáiról, melyeket széleskörben „részeletekbe menő koncert a koncert előtt”-ként is neveznek, és melyet most először hallhatnak a rajongók ezen az új lemezen. Cohen továbbra is együtt dolgozik olyan vokalistákkal, zenészekkel, producerekkel és hangmérnökökkel, akik a legjobbak a zeneiparban.

 

„Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour” dallista:

1. Field Commander Cohen

2. I Can’t Forget

3. Light as a Breeze

4. La Manic ++ (originally by Georges Dor)

5. Night Comes On

6. Never Gave Nobody Trouble *** (meghallgatás: https://www.youtube.com/watch?v=ZQGcX32B8E4)

7. Joan of Arc

8. Got a Little Secret ***

9. Choices ++ (originally by George Jones)

10. Stages

Leonard Cohenről: Leonard Cohen egy mesteri dalszerző, zenész, költő, regényíró és vizuális művész, akinek elképesztő eredeti munkái milliók életeit érintette már meg hat évtizede tartó karrierje során. Több mint 23 millió eladott albummal és 12 kiadott könyvvel világszerte Cohen hatása a világ zenei és színházi művészeire felbecsülhetetlen. Hat évtizede tartó karrierje során Leonard Cohen számos elismerésben részesült, megkapta a Grammy Életmű Díját (2010), beiktatták a Rock & Roll Hall Of Fame-be (2008), a kanadai zenei Hall Of Fame-be (2006), a kanadai dalszerzők Hall Of Fame-ébe (2006) és a Dalszerzők Hall Of Fame-ébe (2010). Elnyerte a tekintélyes Principe de Asturias Díjat – a legmagasabb irodalmi kitüntetést Spanyolországban (2011) – , valamint a Glenn Gould Díjat, mely díjjal azokat a személyeket tüntetik ki, akik életre szóló munkájukkal hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez a művészeteken keresztül (Kanada, 2011). A kanadai születésű művész országának minden jelentős civil kitüntetését a magáénak tudhatja: Officer of the Order of Canada (1991), Companion to the Order of Canada (2003), Grand Officer of the National Order of Quebec (2008).