Dal 2015 – Jön az első középdöntő

Lezárultak az elődöntők, így most szombaton már az első középdöntőjével jelentkezik A Dal 2015.  A héten is nagyon színesnek ígérkezik a műsor, hiszen  olyan nagyszerű előadók dalait hallgathatjuk újra, mint Antal Timi, Csemer BoglárkaBoggie”, a Karmapolis, Mujahid Zoltán, a New Level Empire, a Pankastic!, a Spoon, Szabó Ádám, és Tóth Vera. Jövő szombaton pedig, a második középdöntőn, Dallos Bogi, Éliás Gyula Jr. ft. Fourtissimo, Gájer Bálint, Ív, Oláh Gergő, az Other Planet, a PASSED, Szűcs Gabi és Wolf Kati lépnek majd fel.

 

Külön izgalmakat tartogat a nézők és a zsűri számára is, hogy a 18 középdöntőbe jutott indulónak lehetősége van az elődöntőben már megismert dalukat újrahangszerelni. A legtöbb produkció élt is ezzel a lehetőséggel, így könnyen lehet, hogy egy-egy előadó dalára szinte rá sem fogunk ismerni most szombaton.

Mindkét középdöntőben kilenc előadó vesz részt. A zsűri szavazatai alapján a február 14-i fordulóból hárman jutnak tovább a döntőbe, a negyedik fellépő, aki a fináléba kerül, a nézők szavazatai alapján folytathatja a versenyt.  A döntő február 28-án lesz, ahol kiderül, hogy ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben.