Ma már elengedhetetlen, hogy valaki saját zenét tudjon felmutatni – Mad Morello & Steve Valentine interjú

Mad Morello 1981-ben született, zenei fogékonysága már gyermekkorában kialakult szülei nagy bakelitlemez gyűjteményének köszönhetően. Általános iskolás korában kezdett szintetizáror / zongoraórákat venni, itt tanulta meg a zene alapjait, az akkordokat, harmóniákat. A ’90-es évek elektronikus zenei forradalma korán magával ragadta, több stílusban kipróbálta magát kisebb-nagyobb sikerrel. A kezdetleges szintetizátora mellett már Commodore 64-es számítógépéből is megpróbált hangokat kicsiholni, viszont a nagy áttörést a DOS-os Fast Tracker 2 nevű legendás PC szoftver hozta életében.
A középiskola alatt az elektronikus zene hű rajongójává vált, hallgatott mindent, legyen az hardcore, acid, techno vagy trance. Rengeteg inspirációval töltődött fel a különböző stílusoknak köszönhetően. A zeneírással eltöltött hosszú évek és a kitartó munka lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét. Első megjelenése, amire többen felfigyeltek, a Hamvai P.G.-nek készített “Hello My Friend” remixe volt, amit a Pornostar Records jelentetett meg. Innentől nem volt megállás, több remix és egy saját track a CLS kiadásában, majd az első saját EP a görög Deepsessions Recordings égisze alatt. Ma már több mint 40 (!) Kiadóval van leszerződve, találkozhatunk munkáival holland, portugál, libanoni, ausztrál kiadóknál, melyek egyre kelendőbbek, egyre több remix felkérést kap, több vidéki buli (pl. Bahnhof – Székesfehérvár) és fővárosi fellépés (Coronita Music Club – Hajógyári Sziget) van a háta mögött. Több mint 150 saját zene és remix került ki a kezei közül, olyan labeleknél mint a Mainground Music, Lip Recordings, Bonzai, DanceMania Recording stb. 2014 végén megalapította saját kiadóját a Re4rm Records-ot.

Valentin Nyári (Steve Valentine) gyerek kora óta foglalkozik a zenével, eleinte csak hobbi szinten, de néhány éve már minden szabad idejét a zeneszerkesztés tölti ki. A Cubase program megismerésével a korlátok megszűntek Steve számára. Saját zenéit, vagy másoknak készített remixeit producertársaihoz képest jelentős időbeli előnnyel készíti, a minőség csökkenése nélkül.

Eleinte a trance stílusban tevékenykedett, de az újhullámos house zene őt is elragadta. Stílusa sokrétű, a clubhangzástól egészen a minimal, tech-house-ig terjed. Hangzásvilágát dinamikusság és gazdag dallam világ jellemzi, letisztult, elszállós kiállásokkal. Az általa készített munkák mind hangzásban mind koncepcióban felveszik a versenyt a külföldi producerekkel.

Side projectében a Sunset Groove formációban gyerekkori cimborájával Mario Rizzivel a dallamosabb, slágeresebb house-t képviselik. Három digitális EP-jük jelent már nemzetközi szinten az Ear Supply Recordings gondozásában. A legújabb EP-jük a „Sweetest Sin” ami a Dbeatzion Records égisze alatt látott napvilágot 2012 Októberében.

2011 elején Steve Valentine megismerkedett Chris Drifterrel egy remix kapcsán, (Alpha De Vale, Tunézia) és ennek köszönhetően nagyon jó barátságba kerültek, mely barátság azóta is tart. Közös munkájuk során számos nemzetközi kiadó által elismert értékes munka született. Chris Drifter monoton, progresszív hangzásvilága tökéletesen illeszkedik Steve Valentine melodikus, gazdag, masszív alapú, főidős stílusához. Kettőjük ízlésének keveredése egy teljesen egyedi, újszerű, néhol dallamos motívumokat megjelenítő, mégis ütős világot hoz létre, melyet még Markus Schulz, Umek, D.O.N.S. is elismer.

Különböző megjelenések: Baroque Records, Wizz Records, Soundtribe Records, Wild Record, Movement Recordings, Emotive Sounds, Dbeatzion Record, Majestic Family, Old Sql, Pacha Records Natura Viva etc…

sv2

 

Üdvözöllek benneteket!

Meséljetek nekünk arról, hogyan kerültetek kapcsolatba egymással?

MM – Ha jól emlékszem a Soundtribe Records-tól kaptam egy promó anyagot, amiben hallottam Steve Valentine egyik zenéjét, ami nagyon megtetszett, személyes találkozás után nagyon jó barátság és munkakapcsolat alakult ki közöttünk.

SV – Így van, egy saját szerzeményem kapcsán ismerkedtünk meg 2012-ben. Ha minden igaz a „Dispel” névre hallgató művem felelős találkozásunkért. Azóta is tart barátságunk, közös zenéléseink során tökéletesen megértjük egymást, ami szerintem elengedhetetlen egy kooperációnál.

Ha jól tudjuk kisebb partysorozatot szerveztek a fővárosban, Contrast néven. Mit lehet erről tudni? Hol lesz az első állomás? Mi a célotok a sorozattal?

MM – A Contrast partyt vidéken kezdtük szervezni Vitamin G barátommal aki egyébként a Lazy Guyz nevű formáció egyik tagja. Az első budapesti állomás 2015.02.13-án, pénteken lesz az Örs Vezér téren található Vezér Sörözőben (volt Cédrus).

SV – Kellemes Deep, slágeres táncolható house, pörgős, szeletelős tech-house lesz összességében meghatározó az este folyamán, Chris Drifter, Mad Morello, jómagam Steve Valentine, Vitamin G személyében. Számos saját produkcióval is készülünk, de odafigyelünk a ma kedvelt slágerek bemutatására is, nem rádiós köntösben az biztos. Célunk akár heti szinten rendszeressé tenni a sorozatot, akár itt vagy egyéb más helyeken. A belépés most ingyenes lesz, gyertek el minél többen, várunk mindenkit szeretettel.

Péter nemrégiben jött létre a saját kiadód, amely Re4rm Records nevet kapta. Mit lehet erről tudni?

MM – Régóta gondolkodtam már egy saját kiadó alapításán, ahol kompromisszumok nélkül jelenhetnének meg a zenéim, 150 beatport track után éreztem elérkezettnek az időt. A fő vonal elsősorban a deep & tech house lesz, de szívesen megjelenítek bármilyen zenét, amit játszanék egy partyn.
Szerencsére nagyon jó a fogadtatás a dj-k részéről, már az első megjelenésről holland lejátszást tudott produkálni a TM Street-el készített közös trackem, ezúttal is köszönöm Peter Gelderblomnak a támogatást, és szintén az első EP-n szereplő Vibe Groovers dal hallható volt a Music Fm-en Newik mixében. Zeneszerkesztők demóit várom a re4rmrecords @ gmail. com email címre.

Véleményetek szerint mennyire nehéz a mai világban helyt állni zenei pályán? Mi szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a szakmában?

MM – Szerintem ma már elengedhetetlen, hogy valaki saját zenét tudjon felmutatni. Egyre többen keresnek fel közös dal miatt vagy csak a háttérben tevékenykedő ghost producernek, mindenki rájött, hogy kötelező a saját track. Évek kitartó munkája, jó kapcsolatok és egy kis szerencse sem árt.
SV – Ezzel teljesen egyetértek, nem is nagyon tudnék többet hozzátenni.

Merre tartunk, az elmúlt évekhez képest jobb vagy rosszabb lett a helyzet a szórakoztató iparban?

MM – Bízom benne, hogy jobb lesz a helyzet, pozitívan állok az élethez.
SV – A Deep house számomra cipőbolti háttérzene volt mindig is, bulizni nem igazán lehet rá, persze nem is erre való, ám ennek terjedésével úgy gondolom jó az irány olyan szempontból, hogy ez a stílus megköveteli a hozzáértést, melodikusságot, tehetséget. Ezzel kiszűrődnek azok a producerek, akik valóban értenek hozzá vagy sem.

Hogyan tovább? Mik a tervetek a közeljövőre nézve?

Folyamatos megjelenések, zenék, remixek, partyk! Február 20-án fog kijönni a közös zenénk „I Need A Drink” címmel.

Köszönjük, hogy válaszoltatok nekünk és sok sikert kívánunk nektek.

Mi is köszönjük.

info:

Mad Morello

https://www.facebook.com/mad.morello.music
http://www.beatport.com/artist/mad-morello/119650/tracks

Re4rm Records
https://www.facebook.com/re4rmrecords
https://soundcloud.com/re4rmrecords
https://www.youtube.com/user/re4rmrecords

Steve Valentine

https://www.facebook.com/stevevalentineofficial
http://www.beatport.com/artist/steve-valentine/188827