Szeretjük, ha egy zene pozitív érzelmeket vált ki belőlünk – Indigo Theory interjú

Egy énekesnő, két DJ producer és a zene mérhetetlen szeretete egy egységben. Ez az Indigo Theory, akik a Budapest Calling Deep-House dj versenyének nyertesei lettek.

 Üdvözöllek benneteket!

 Mit érdemes tudni rólatok? Hogyan ismerkedtetek meg?

 Surya: Kingával már egy ideje együtt zenéltünk Surya & Kinga Péterfy néven. Több partyn is felléptünk ahol Norbi (Norti of rom Moti Brothers) is zenélt. Nagy zenei megfejtésekbe mentünk bele, így egy idő után nem volt kérdés, hogy csináljunk egy közös zenét. Ez volt a „Mi az, ami számít”. Olyan gyorsan haladtunk a munkával, hogy pár hét alatt már a kész zenét hallgattuk közösen. Amikor a facebookos publikálás másnapján sétáltunk a városban és hallottuk egy üzletből kiszűrődni a zenénket, akkor egymásra néztünk és már tudtuk, hogy bele kell vágnunk a projektbe. Valószínűleg csak véletlen volt az eset, de jelnek tökéletes.

 

 Mi volt a célotok a csapat összeállásával? Miért döntöttetek úgy, hogy elindultok a Budapest Calling Dj versenyen?

 Nortio: A célunk annyi volt, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket, ami az elektronikus zenével kapcsolatban kialakult bennünk az elmúlt évek során. Nem terveztük a jövőt. Úgy voltunk vele, hogy azt csináljuk, ami belőlünk jön, és majd meglátjuk, merre tör utat magának.

 

Nem túl gyakori, hogy a szórakoztató iparban, hogy két lemezlovast egy énekesnő kísér. Hogyan sikerült ezt befogadnia a közönségnek? Kinga, mennyire jelent ez nehézséget a számodra?

 Kinga: A közönség mindig nagyon szereti az élő vokált. A saját szövegek mellett olyan ismert felvételek „Indigosított” átiratait is a szettjeinkbe tesszük, amiket ismernek az emberek és így könnyebben azonosulnak a zenével. Gyerekkorom óta éneklek, tagja voltam és vagyok zenekaroknak, éltem Monacóban, ahol a legnagyobb jazz clubban léptem fel két évig. Dolgoztam Olaszországban is DJ-kkel, illetve ott is énekeltem Jazz zenekarban. Szerencsére ennyi tapasztalat után már nem jelent nehézséget élőben fellépni, vagy ha szükséges improvizálni. Persze minden fellépés előtt sokat egyeztetünk, próbálunk, hogy a produkció igazán egységes legyen.

10946171_1532814030324864_291768899_o

 

Az egyik legsikeresebb alkotásotok a Moti Brothers & IndigoTheory – Mi az, ami számít dalotok. Mi a dal mondanivalója? Mi lehet tudni a megjelenéséről?

 A dal a jelenlegi tervek szerint valamikor Valentin nap előtt jön ki. Így szerettünk volna időzíteni pontosan a mondandója miatt. Alapjában véve a szerelemről, szenvedélyről szól, de igyekeztünk a szövegbe sok nyitott gondolatot elhelyezni, hogy mindenki picit magának érezhesse azáltal, hogy a saját életére vetítve értelmezi.

 

Miért pont a Deep-house? Mit jelent nektek ez az irányzat, mit tartotok benne izgalmasnak, érdekesnek?

 Nemcsak a Deep-house, de ez a fő csapásirány. Rengeteg stílus keveredik ebben a stílusban, amivel nagyon szépen lehet játszani a szettekben. Alapjában véve azt szeretjük, ha egy zene pozitív érzelmeket vált ki belőlünk és így – azt reméljük – a közönségből is.

 

 Mi volt az a sikerélmény a pályafutásotok alatt, amitől úgy éreztétek, hogy jó úton jártok?

Amikor a közönség jól érzi magát az Nekünk mindig csúcspont. Sőt, az a csúcspont. Ezért csináljuk.  Vannak, voltak és lesznek csúcsok és mélypontok az ember életében Ezek megtanítottak minket, hogy ha éppen sikeresek vagyunk, akkor is keményen dolgozzunk, és a tökéletesre törekedjünk. Alapjában véve pozitívan állunk az élethez így mindenben meglátjuk a jót.

 

 Hogyan tovább? Vannak-e közös terveitek a közeljövőre nézve?

 Rengeteg tervünk van. Ki sem látunk belőlük. Készülnek az új zenék egy IndigoTheory albumhoz, havi mixeket készítünk. Közben szerencsére rengeteg fellépésünk van, amikre ugyancsak készülünk. Vannak folyamatban rezidenciákról is tárgyalások, de ezekről majd akkor beszélünk, ha már kézbe csaptunk. Akkor viszont egyből publikálni fogjuk.

 

 Kinga, ha jól tudom más lemezlovast is szoktál kísérni… Mesélj, nekünk erről kérlek!

 Igen már 2 éve dolgozom együtt PureMrG.-val. Elektronikus, de slágeresebb zenéket játszunk együtt. Más inspirációt ad és mellette sok sikerélményt, mert nagyon szereti a közönség és én is nagyon szeretek vele zenélni.

 

Köszönjük szépen, hogy válaszoltatok és sok sikert kívánunk nektek a jövőben.