9 nap múlva indul A Dal 2015

A Dal 2015.

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogató versenye január 24-én rajtol az első elődöntővel.

Budapest, 2015. január 14. — A Dal 2015-ön, az Euróvíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyén négy zsűritag mellett egy ötödik ítész, a néző bevonásával dől el, hogy ki utazhat májusban Bécsbe. Az idei verseny izgalmas újdonsága az ötödik zsűri mellett, hogy a középdöntőbe jutott indulóknak lehetősége van az elődöntőben már hallott dalt újrahangszerelni, így Rákay Philip szerint „Előfordulhat akár az is, … hogy mondjuk egy popos vagy dance-es alapú dal egyszer csak a középdöntőre egy akusztikus gitárral jelenik meg a színpadon.De az indulókon túl a zsűritagok is készülnek az első élő adásra.

Rúzsa Magdi friss füllel szeretne belevágni a műsorba és elmondta, hogy “az előzsűrizések alatt annyi dalt hallgattunk meg, hogy most egy picit pihentetem, és szeretnék az adások alatt újra szembesülni a dalokkal, hogy új élmény legyen.

RÚZSA MAGDI VIDEÓ:

 

Csiszár Jenő abban bízik, hogy eléggé fel tud készülni a dalokból és útba tudja majd igazítani a nézőket, hogy milyen szempontok alapján érdemes értékelni. A kisvideóban többek közt elmondta — „Remélem, hogy elég sokat hallgatom majd a Dal 30-as listáját, aztán végiggondolom azt, hogy érdemes-e sokat hallgatni, mert hogy a veszélye benne van annak, hogy jóra hallgatok egy dalt.

HOGY MARADHAT OBJEKTÍV CSISZÁR JENŐ A DALBAN? (VIDEÓ)

 

Rákay Philip nagyon várja a dalokhoz kapcsolódó produkciókat is, és kíváncsi, hogy az adott előadó mit tesz hozzá a dalához, vagy éppen mit vesz el belőle. „Biztos, hogy nyüstölni fogom a dalokat oda-vissza, elölről-hátra…szeretnék úgy beülni majd az élő adásokba, hogy tudok minden kis apró szövegfortélyt, szövegrészletet.

VIDEÓS INTERJÚ RÁKAY PHILIPPEL:

 

Pierrot, a zsűritagokról készült film forgatásán mondta el, hogy három fázisban készül a műsor január 24-ei indulására. Minimum 1-2-szer meghallgatja a 30 dalt teljes hosszában, utánanéz, hogy a dalok milyen forrásokból, hagyományokból, inspirációból táplálkoztak, és esténként a korábbi néhány év Eurovízióját is visszanézi. Pierrot a zsűrizéssel kapcsolatban elmondta — „Inkább kritikusok vagyunk mintsem zsűritagok, mert egyszerűen csak elmondjuk a véleményünket, hogy az a produkció az adott cél szempontjából mennyire megfelelő vagy sem.

MÉG MIT MONDOTT PIERROT? (VIDEÓ)

###

A Dal 2015-ről

A Dal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogató műsora, amelyen az elődöntőbe jutott 30 dalból a négytagú zsűri és az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében 6 héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók.

További információ: http://dev.appsters.me/dal2015/