Óriás akusztik a Muzikumban

Oriás Akusztik flyer / plakát 2015.01.16.

Rendkívüli koncerttel indítja a 2015-ös koncertszezont az Óriás. Egy este erejéig félreteszik a zúzós gitárokat és csavarnak egyet saját dalaikon, hogy azok csendesebb, intimebb arcát mutassák be. A budapesti zenekar 2009 őszén kapott felkérést Az MR2 Akusztik műsorába és azóta csupán pár alkalommal mutatta be, hogyan is értelmezi újra saját dalait akusztikus hangszerelésben.

Egy Óriás-akusztik pedig a legkevésbé sem olyan koncert, ahol a trió egy az egyben – csupán dobozgitárokkal – játssza el dalait. A zenekar mindig vendégekkel kiegészülve, meglepetésekkel, régi és új dalokkal ünnepli ezeket a ritka alkalmakat. Az ominózus 2009-es, Petőfi rádiós felvéltelre készült pl. anno a Rossz vér c. Ganxta Zolee és a Kartel-átirat, amely azután a zenekar egyik slágere lett.

Az Óriás egyébként 2014-ben sem tétlenkedett: májusban 0209 címen új lemezt jelentettetek meg, bekerültek a Nagy-Szín-Pad döntősei közé, nyáron végigjárták a fesztiválokat, ősszel pedig közös országos turnéra indultak az Elefánt legénységével. Egy ilyen izgalmas év után természetes, hogy a zenekar különleges módját választja 2015 elindításának, pláne, hogy az Óriás egyike az elsőknek, akik duplázhatnak az MR2 Akusztik sorozatában: a Muzikumos koncert így egyfajta bemelegítés is lesz a január végi rádiófelvételére, csupán a klubkoncertek teljesen kötetlen hangulatában.

  • Időpont: 2015. január 16. 21:00

  • Helyszín: Muzikum Klub & Bisztró, 1088 Budapest, Múzeum utca 7.

  • Jegyek: elővételben a Muzikum Klubban 1200Ft, a helyszínen 1500Ft

  • Facebook esemény: http://on.fb.me/1AcmTnS

www.oriasbudapest.hu

www.facebook.com/oriasorias

www.instagram.com/orias_orias