Bemutatjuk a magyar elektronikus zenei színtér legifjabb titánját, Marcel Zavodit!

Marcel Zavodi.

Az 5 éves kora óta örökmozgó fiatal producer még most is csak 15 éves, de már egy felnőtt előadó is megirigyelhetné tehetségét és szorgalmát, amellyel a feszített munkatempó mellett is töretlenül halad előre. Persze ezt volt is kitől örökölnie, hiszen édesapja, Závodi Gábor óriási sikereket ért már el a hazai zenei életben. Jelenleg is Koncz Zsuzsával, Demjén Ferenccel és Rúzsa Magdival dolgozik együtt, közösen koncerteznek, járva az országot megállíthatatlanul. Ezt a hozzáállást pedig Marcel is jó példaként követte. Egészen kis kora óta foglalkozik színészettel, így például a Nemzeti Színházban is három évig játszott Alföldi Róbert igazgatósága alatt, több filmhez és rajzfilmhez is kölcsönözte már a hangját, miközben zenei karrierjét is a kezdetektől fogva komolyan véve, tudatosan építkezik.

Debütáló dala az Elephant House-nál 2014 nyárán jelent meg, „Say (feat. Adam Szabo)” címmel, mellyel megmutatta, milyen erő rejlik az ujjaiban, megalapozva egy magasra ívelő karriert. A DJ/producer-palánta azóta több előadónak is készített remixet, így a nemrégiben bemutatkozott Adina dalát, az „Insomnia”-t és Bogi legutóbbi nagy slágerét, a „Feels So Right”-ot is újraértelmezte.

Zenei stílusát tekintve egyértelműen a progressive house-hoz sorolható, némi minimal és deep hangzással vegyítve. Marcel törekszik a dallamos, fülbemászó refréneket embertelen dropokkal fűszerezni, hogy a keményebb ütemekre éhes közönség is megtalálhassa zenéjében azt, amit szeret.

Marcel egyébként továbbra sem hanyagolja filmes karrierjét, így a most csütörtökön, vagyis január 8-án a magyar mozikba kerülő Disney-film, a Hős6os főszereplőjének kölcsönözte hangját, miközben folyamatosan új zenei anyagokat rak össze.

Dala és remixei egyben meghallgathatók itt: http://www.deezer.com/playlist/1107957791

A film adatlapja és a moziműsor pedig itt található:
http://bit.ly/1AqeevA

A kiadja az Elephant House.