Dal készül a televíziós bűnügyi sorozatok nyomozóiról

Half Note City.

Kojak-ról, Derrick-ről és Colombo-ról emlékezik meg a Half Note City

2014. december 3. – A televíziós bűnügyi sorozatok világát idézi meg a Half Note City (HNC). Az acid jazz és a trip hop stíluskeveredését képviselő hazai együttes legújabb számát olyan – ma már a retró időszakba tartozó – sorozatok ihlették, mint a Kojak, vagy a Derrick. A zenekar reményei szerint az emblematikus figurákról megemlékező új dal hamar a közönség kedvence lesz.

A bűnügyi sorozatok dörzsölt és megingathatatlan figurái már az első percekben tudják ki a bűnös. Szimatuk nem csal, ezért a néző biztos lehet abban, hogy a rosszfiúk elnyerik méltó büntetésüket. A ballonkabátos nyomozók megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk, ezért a Half Note City különleges dalt készít a ’60-as, ’70-es és ’80-as évek hőseiről. A Cetropelli névre keresztelt szerzemény szövegében felvonulnak nagyok, köztük Colombo, Kojak, Poriot, Petrocelli és Starsky&Hutch is.

A dal stúdió felvételére és keverésére december első hetében kerül sor. Az új szám munkálatait is az Év hangmérnökének választott Hidasi Barnabás végzi majd. A HNC tervei között szerepel, hogy a Cetropelli felvétele után klipet is készít a számhoz, azonban az ezzel kapcsolatos részletek egyelőre titkosak. Annyit már most lehet tudni, hogy a Cetropelli klipjében szerepel majd egy kocsma és rengeteg statiszta is.

A Cetropellin Makkay Imre (Imó) és a Half Note City énekesnője, Muzsnyai Márti négy évvel ezelőtt kezdett el dolgozni. Talán egy Colombo film hozta elő az emlékeket? Nem felidézhető pontosan, de a lényeg mégis az, hogy itt van és hamarosan az interneten is hallható lesz. Még az is lehet, hogy új sláger születik? Egy dolog biztos: a Cetropelli hivatalos bemutatója november 15-én volt az esztergomi Kaleidoszkóp Házban, ahol nagyon nagy sikerrel fogadta a közönség.

Half Note City

A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse, Makkay Imre hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.