Elkészült a Gyík zenekar első lemeze!

Gyik zenekar - CD boritó 2014 By Lakatos István.

Az album Dióssy Ákos segítségével készült 2012 és 2014 között a Citysound, majd a Metropol Studióban. Ez egy kronológiai lemez – olyan sorrendben fűztük össze a számokat, ahogy megírtuk és felvettük őket, illetve ráadásként egy remix is rákerült. A lemez ingyenesen letölthető a soundcloud-ról és a honlapunkról, de januártól megrendelhető majd bakeliten is. A lemez borítóját a kétszeres Alfabéta-díjas képregényrajzoló, illusztrátor és író Lakatos István készítette (ezt csatolom a levélhez).

A lemez a soundcloud-on:

https://soundcloud.com/gyikzenekar/sets/gyik-zenekar-lp

Pár infó a zenekarról:

A Gyík zenekar 2012 elején alakult, stílusunkat tekintve pedig az akusztikus hip-hop-hoz állunk a legközelebb – már ha egyáltalán létezik ilyen. Zenénket többek között a DubFx által már ismertté tett looper-pedál határozza meg, melynek segítségével az élőben előállított dob (cajon, beatbox) és basszus loopokra ketten gitározunk, az Mc pedig „csak” teszi a dolgát.

Tagok:

Nagy Viktor – rap/szöveg

Balogh Borsa – gitár, beatbox, cajon, loopok

Lukovich András – gitár

 

Mivel kronológiai az album, ezért a 10 számból korábban 4-hez készült klip, méghozzá Fellegi Dénes és Kiripolszky Csongor segítségével. Ezek a következők:

Gyík zenekar: Üveges oázis – videoklip:

Gyík zenekar: Kisvilág – videoklip:

Gyík zenekar: Egyél a fáról – videoklip:

Gyík zenekar: Babilon – videoklip: