Újabb Neil Young anyag érkezik novemberben!

Neil Young - Storytone CD borító / CD cover 2014.

Neil Young november 4-én új lemezt dob piacra „Storytone” címmel, az első single már elérhető digitálisan!

Az új, “Storytone”-ra keresztelt album november 4-én érkezik, az első kislemez pedig a Crazy Horse-szal közös fellépésen alapuló „Who’s Gonna Stand Up?”. A lemez összesen 10 friss dalt hoz, melyeket élő hangszerekkel vettek fel egy 92 tagú zenekarral, kórussal és természetesen Younggal.

Neil ezúttal egy másfajta módszert alkalmazott: először szólóban vette fel a számokat teljesen egyedül, majd ráhúzták az újabb réteget, melyen már a nagyzenekar és a big band is felcsendült, így egy mélységesen személyes, érzelmekkel teli hallgatói élménnyel szolgálja ki közönségét a művész.

Az első szám a „Who’s Gonna Stand Up?” eredetileg egy brit fellépésen hangzott el a Crazy Horse zenekarral együtt, az utóbbi időben pedig Young szóló akusztikus show-jának, a Farm Aidnek vált a részévé.

Ezen a szerzeményen kívül helyet kapott a korongon az édesbús nyitódal, a „Plastic Flowers”, a blues-os swing „I Want To Drive My Car”, a fájdalmas „Tumbleweed” vagy a szívből jövő „When I Watch You Sleeping”.

A „Storytone” teljes anyagának produceri munkáját a The Volume Dealers (vagyis Neil Young és Niko Bolas) látta el, a felvételért és a keverésért Al Schmitt a felelős, a hangszerelést és a zenekari vezetést Michael Bearden és Chris Walden vállalták.

A „Storytone” november 4-től kapható a boltokban és digitálisan, de addig is előrendelhető. Aki pedig már most befizet rá, rögtön megkapja a „Who’s Gonna Stand Up?”-ot:
https://itunes.apple.com/hu/album/storytone/id926088847

De akit érdekel a dal további 3 verziója, az megszerezheti itt:
https://itunes.apple.com/hu/album/whos-gonna-stand-up-ep/id926191977