Erre számíthatunk majd a két új Prince-albumon

Nemrég adtunk róla hírt, hogy a soul hercege 18 év után ismét a Warner kiadónál hoz ki teljesen új zenét, emellett pedig bemutatkozó albuma is megjelenik a 3RDEYEGIRL nevű női zenekarával, akikkel ez lesz az első hivatalos megjelenése a zenésznek. Az ART OFFICIAL AGE és a PLECTRUMELECTRUM is szeptember 30-án jelennek meg itthon fizikai formátumban.

Az ART OFFICIAL AGE-ről már ismerhetünk néhány dalt, hiszen az első videó pedig már év elején nyilvánosságra került. A rendkívül szexi „BREAKFAST CAN WAIT” klipjében Danielle Curiel táncol, és a kilencvenes évek videóira referál a túlfűtött, ám így is kedves koreográfiával . A projekt különlegessége, hogy a gyönyörű táncosnő nemcsak főszereplője, de teljes mértékben kreátora is a filmnek: ő írta, rendezte és találta ki a koreográfiát is. Ne tévesszen meg senkit, ő van a profilképen is, Prince-nek maszkírozva.

Az album további trackjei közül már instant megkapják az előrendelők a vagány „CLOUDS”-ot, az érzelemdús balladát, a „BREAKDOWN”-t és a hip-hopos „U KNOW”-t.
Itt lehet belehallgatni a trackekbe: https://itunes.apple.com/hu/album/art-official-age/id911631220

A „PLECTRUMELECTRUM” konceptalbumon már egy fokkal keményebb hangzásra számíthatunk, rengeteg tökös girlpowerrel fűszerezve! A doboknál Hannah „Ford” Welton, aki zenei hiperaktivitásának köszönhetően több formációt is alapított már és jelölték is „Outstanding Jazz Musician” címre 2007-ben a Chicago’s New Trier Jazz Festivalon. A basszusgitáron játszó és vokálozó Ida Nielsen dán származású, becenevén „Bassida”, aki szintén hétpróbás zenész. A banda negyedik tagja a kanadai Donna Grantis vagány megjelenésével és még vagányabb gitárjátékával teszi fel az i-re a pontot. Prince-nek jó szimata van a kirobbanó tehetséghez: külön-külön vadászta le a lányokat a neten, akik azonnal felkeltették a művész érdeklődését.

Itt lehet belehallgatni a „PRETZELBODYLOGIC”-ba és a „WHITECAPS”-be, vagy előrendelés esetén már le is tölthetőek: https://itunes.apple.com/hu/album/plectrumelectrum/id911632119

*

Végül egy kis nyelvtani segítség a tracklistához és a címekhez:

Az „ART OFFICIAL AGE” minden dala csupa nagybetű, külön írva, kivéve az „affirmation I & II”, illetve „affirmation III”-t, amik csupa kisbetűvel írva helyesek.

A PLECTRUMELECTRUM szabály már jóval egyszerűbb: MINDENTEGYBEMINDENTNAGGYAL.