Santana – “Corazón (Deluxe Version)” – Hallgasd meg az új albumot!

Carlos Santana - Corazón Cd borító - Cd Cover. 2014.

SANTANA A LEGNAGYOBB LATIN ZENEI NEVEKKEL DOLGOZOTT EGYÜTT ÚJ “CORAZÓN” CÍMŰ STÚDIÓALBUMÁN, MELY MÁJUS 5-TÓL ÉRHETŐ EL AZ RCA/SONY LATIN IBERIA/SONY MUSIC GONDOZÁSÁBAN

A “CORAZÓN” SANTANA ELSŐ LATIN ZENEI ALBUMA A SZTÁR KARRIERJE SORÁN

A CORAZÓN-on olyan klasszis művészek működtek közre, mint a ChocQuibTown, a Lila Downs, Gloria Estefan, a Fabulosos Cadillacs, Juanes, Ziggy Marley, Miguel, Niña Pastori, Diego Torres, Samuel Rosa a Skankből, Cindy Blackman Santana, Romeo Santos, Soledad és Wayne Shorter.

A tízszeres Grammy-díj győztes rockikon és a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja Carlos Santana és a SANTANA együttes karrierjük első latin zenei albumát jelentették meg május 5-én, CORAZÓN címmel, a RCA/Sony Latin Iberia/Sony Music gondozásában. A teljes dallista alább olvasható.

Santana több dalt is előadott CORAZÓN című albumáról decemberi, szuperkoncertjén, ahol az albumán is közreműködő előadók is felléptek, együtt ünnepelve a művész latin zenei örökségét Guadalajarában, Mexikóban (Jalisco államban, ahonnan Santana származik), a guadalajarai VFG Arénában.

A “CORAZÓN, LIVE FROM MEXICO: LIVE IT TO BELIEVE IT” című egyszeri és megismételhetetlen koncertet a HBO Latino és a HBO Latin America is műsorára tűzi 2014 tavaszán, később DVD-n is megjelenik majd. Ez az első alkalom, hogy az HBO Latino és az HBO Latin America egyesíti erejét egy koncertpremier kedvéért az Egyesült Államokban és a latin-amerikai regiókban.

A “CORAZÓN, LIVE FROM MEXICO: LIVE IT TO BELIEVE IT” koncert egy hazatérés volt Carlos számára, és egyben ünnepélyes nyitánya volt a hamarosan megjelenő CORAZÓN albumnak, mely nagyon közel áll a sztár szívéhez.

Az album és a koncert visszaviszi Carlost szülővárosába, Autlan városába, Guadalajaratól kissé délre, és nemcsak méltón ünnepli meg Carlos szeretetét zenei öröksége iránt, de bemutatja a latin zenére és a mai generáció latin szupersztárjaira gyakorolt személyes hatását is. A latin zene számos műfaja képviselteti magát ezekben az együttműködésekben, úgy mint a pop, a rock, a salsa, a hip-hop, a folk, a reggae, a tradicionális és a bachata.

A CORAZÓN-t Las Vegas-ban rögzítették Lester Mendez producer vezetésével. Az album executive producerei közé sorolható Carlos Santana mellett még Clive Davis (Santana régi partnere és a Sony Music Entertainment kreatív igazgatója), Afo Verde (a Sony latin régiós, spanyolországi és portugáliai elnöke és ügyvezetője), Michael Vrionis (az Universal Tone Management elnöke), valamint Tom Corson (a RCA Records elnöke és COO-ja).

 

A CORAZÓN dallistája:

1. Saideira (spanyol verzió) feat. Samuel Rosa

2. La Flaca feat. Juanes

3. Mal Bicho feat. Los Fabulosos Cadillacs

4. Oye 2014 feat. Pitbull

5. Iron Lion Zion feat. Ziggy Marley & ChocQuibTown

6. Una Noche En Nápoles feat. Lila Downs, Niña Pastori & Soledad

7. Besos De Lejos feat. Gloria Estefan

8. Margarita feat. Romeo Santos

9. Indy feat. Miguel

10. Feel It Coming Back feat. Diego Torres

11. Yo Soy La Luz feat. Wayne Shorter & Cindy Blackman Santana

12 I See Your Face

13. Saideira (portugál verzió) feat. Samuel Rosa (Deluxe)

14. Beijo De Longe (portugál verzió) feat. Gloria Estefan (Deluxe)

15. Amor Correspondido (spanyol verzió) feat. Diego Torres (Deluxe)

 

+          +          +

 

SANTANA-ról: 40 év alatt és jó néhány albumon túl, Santana több mint 100 millió eladott felvételnél jár és több mint 100 millió rajongónak koncertezett már világszerte. Santana eddig tíz Grammy-díjat és három Latin Grammy-díjat zsebelt be.  Rekordmennyiségű, konkrétan kilenc Grammyt nyert csak az 1999-es Supernatural projektjéért (beleértve az Év Albuma és az Év Felvétele jelöléseket, utóbbit a “Smooth” című dalért). 1996-ban kiérdemelte a Billboard Century Award-ot, 1998-ban beválasztották a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, emelett 2009-ben elnyerte a Billboard Latin Music Awards Életműdíját is.  A sok kitüntető díj mellett Carlos Santanát a Rolling Stone magazin a #15-nek választotta “Minden idők 100 legnagyobb gitárosa” listáján. A Guitar Heaven (Arista) toplistás megjelenését ünneplve 2010-ben, Santana csatlakozott a Rolling Stoneshoz, mint a következő kivételes művész, aki a toplisták történetében a ’60-as évektől kezdve minden évtizedben legalább egy Top 10-es albummal büszkélkedhet. 2013. december 8-án Carlos Santana elnyerte a Kennedy Center Tiszteletdíját is. Carlos már több éve rezidens fellépője a Blues Házának (mely a Mandalay Bay Resort-ban található, Las Vegasban). 2014. tavaszán egy 18 fellépésből álló amerikai turnéba kezd Rod Stewarttal, mindemellett sorra jelenti be saját, ‘The Corazon Tour’ című turnéjának helyszíneit és időpontjait.

További infok:

www.santana.com

http://www.facebook.com/carlossantana

https://twitter.com/SantanaCarlos