Bemutatkozik a 404 zenekar

A 404 zenekar.

A zenekar neve 404, két tagja Szentgáli Gyuri és Káldy Levi. A zenekar nem emlékszik honnan jött a név.

A frissen alakult hazai formáció együttműködése egy laza örömzenéléssel indult októberben. Semmilyen koncepció nem volt, egymás ötleteire reagálva született a dal.

Gyuri az énekeket és basszusszólamokat hozta, Levi a gitár, szinti és dob sávokat bütykölte. Próbaterem helyett alkotóműhelyül a stúdiót (értsd: számítógépasztalt) választották.

A dal mondanivalója: nincsen. A kettőnégyes szexi, funky rock gitártémák megszületése adta a témát: a lány aki körül megáll a levegő ha belép valahová.

A klip leforgatásához saját csapatot csináltak, egyenként összeválogatva a legmegfelelőbb embereket. Azért döntöttek így mert mániákusok lévén szerves része akartak lenni minden munkafolyamatnak (ezt később megbánták, a zenekar rájött milyen jó dolog a az alvás). Rendezőnek egy Londonban élő barátjukat hívták, a stáb tagjai pedig hozzáértő ismerősök voltak.

A videó alapötlete az volt, hogy közvetve átadják egy klipforgatás hangulatát, amolyan ‘film a filmben’ módon. A zenekar két tagját két lány játszotta el, a srácok önmagukat kifigurázva a forgatás asszisztenseiként szerepelnek.

A lányok a stábot felidegesítő, civakodó, bénázó szerepkörben tűnnek fel, ugyanakkor az asszisztensek fejében szexi fantáziaképek is születnek róluk. A konfliktus odáig fajul, hogy a csajok festékkel támadnak rájuk és porig alázzák a fiúkat.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=nKre9QZPKuk

Facebook: https://www.facebook.com/404music