Új klipjének hála borzongva várjuk Birdy-t a Voltra

Birdy.

Új klipjének hála borzongva várjuk Birdy-t a Voltra

Tegnap debütált a Recorderen Birdy új, szellemjárta videoklipje. A “Words As Weapons” szövegét és képi világát tekintve egyaránt kiemeli Birdy-t a tinisztár státuszból. Nem mintha Jasmine van den Bogaerde valaha is énekelt volna mondanivaló nélkül. Jó érzékkel megválasztott feldolgozásai  (“Skinny Love”, “People Help the People”, “Shelter”) és tartalmas saját dalai (“Light Me Up”, “Wings”) bizonyítják, hogy Birdy nem ma kezdte a zenélést.

7 évesen ült először zongorához, egy évre rá már komponált, 12 évesen megnyerte az brit Open Mic tehetségkutatót, pár évvel később pedig megjelentette első stúdióalbumát.  A lemez Belgiumban, Hollandiában és Ausztráliában egyaránt az albumlista első helyezettje lett és világszerte több mint 1,4 millió példányszámban kelt el.

Tavaly megjelent a második albuma, ami Magyarországon aranylemez lett, hazájában pedig meghozta Birdy számára az első Brit Awards jelölést. A Deezeren is elérhető Fire Within munkálataiban rengeteg elismert szakember (Ryan Tedder (One Republic), Sia Furler, Rich Costey) vett részt.

A lemez “Words As Weapons” című új single-je a szavak erejéről, klipje pedig egy zavaros kapcsolat szellemjárta atmoszférájáról rántja le a torinói leplet.

Lehetséges, hogy Birdy-t megihlette Lorde elvont világa? Mi mindenesetre nem bánnánk, ha a Volt fesztiválra a kontaktlencséjét és új, dark stílusát is magával hozná július 4-én.
www.officialbirdy.com

www.facebook.com/BirdyMusic