6 hét múlva érkezik Budapestre a Cirque Éloize társulata

Cirque Élioize.
A Cirque Éloize társulatánál mindig is törekedtek arra, hogy előadásaikat különböző látókörrel rendelkező alkotók találkozásával hozzák létre. Mindig több művészeti ág felől közelítenek az adott téma felé, amit csak erősít a különböző nemzetekhez tartozó előadók társulata.
Nem kivétel ez alól iD előadásuk sem.
“Az egész a tánccal kezdődött, aztán egyszer csak berobbant” – meséli Jeannot Painchaud, a show rendezője – “a hiphop és a cirkuszi artistaszámok keveredtek a próbákon, s egy csodálatos dolog született belőle. Egy hihetetlen energiájú előadás, ami tele van megkapó pillanatokkal. Például amikor összeraksz egy fejtetőn pörgő utcagyereket és egy gumiembert duóba, abból valami egészen egyedi születik.”
  
Jeannot Painchaud 1984-ben, az első Cirque du Soleil show bemutatásakor szeretett bele a cirkusz világába. A montreáli cirkusziskolában tanult, majd a legtöbb műfajbeli társához hasonlóan évekig előadóként kereste kenyerét, zsonglőr és akrobata kerékpáros volt. Egyike a Cirque Éloize társulat alapítóinak,  1998  óta művészeti vezetője és rendezője a társulatnak. Emellett 2006-ban a torinoi téli olimpia záróünnepségének akrobatikus számait is ő álmodta meg és tanította be az előadóknak.
“Ha a nézők visszatartják a lélegzetüket, akkor nyert ügyed van. De a cirkusz a látványon túl költészet, humor és érzékenység is. Ezért is csodálatos ötvözni a különböző művészeti ágakat és a nációk saját elképzeléseit az előadásokban.” – vallja a rendező.
Az iD 15 előadójából 4 volt eredetileg táncos, tizenegyen a cirkusz világából érkeztek. 7 különböző náció: angol, francia, svájci, spanyol, amerikai, laoszi és természetesen kanadai található a csapatban. A Cirque du Soleil társvállalatként a Cirque Éloize is nagy hangsúlyt fektet a fiatal tehetségek felkutatására és speciális edzésmunkájukra, ami természetesen az előadáson is meglátszik.
  
Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb előadása, az iD április 22-én és 23-án, csak két alkalommal lesz látható a BudapestArénában.
Jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában.