Az MGMT vadonatúj, önmagáról elnevezett albumot jelentet meg szeptember 16-án!

MGMT 2013.

Az MGMT a saját magukról elnevezett harmadik stúdióalbummal tér vissza: az “MGMT” című újdonság szeptember 16-án jelenik meg. A 2008-as “Oracular Spectacular” és a 2010-es “Congratulations” után Andrew VanWyngarden és Ben Goldwasser ismét azon kapták magukat, hogy a modern popzene határait feszegetik. Visszatértek a Tarbox Road stúdióba, hogy ismételten együtt dolgozzanak korábbi együttműködőjükkel, Dave Fridmannel (az “Oracular Spectacular” és a “Congratulations”, valamint a The Flaming Lips és a Tame Impala hangmérnöke). Andrew és Ben számos szerzői munkálattal kísérletezett tovább a stúdióban, és engedték, hogy a zenéjük menjen a maga útján. Az eredmény végül egy olyan 10 erőteljes és változatos dalból (köztük a Faine Jade együttes 1960-as “Introspection” című slágerének feldolgozása) álló album lett, mely közvetlenül tükrözi a duó mindennapokról alkotott szürreális képét.

A nagyközönség már kapott ízelítőt az “MGMT” című albumból áprilisban, a Record Store Day alkalmából megjelent limitált példányszámú, kazetta formátumú “Alien Days” kislemeznek köszönhetően.




Az újdonságot máris MGMT-klasszikusként jellemezték a rajongók, míg a Rolling Stone a következőként írta le: “shimmering, psychedelic soundscape”. A Spin magazin írásában pedig így jellemezte: “a sumptuously detailed, exquisitely zonked-out space-rock construction.”

A várva várt “MGMT” című album megjelenése előtt a banda egyedi látványelemek egész sorát gyűjtötte össze a “The Optimizer”-hez, hogy ezek kísérjék és megvilágítsák az új dalokat. Az MGMT live show-jának zenésze, Alejandro Crawford látta el a produceri feladait a “The Optimizer”-nek, melynek segítségével a hallgatók egyszerre jutnak különleges hangzáshoz és látványhoz; a videós és grafikai munkákat Andrew Benson, Emilio Gomariz, Geoffrey Lillemon és Chris Timms készítette. A “The Optimizer” a deluxe albumcsomagok részeként lesz elérhető a különféle formátumokban.

A “Your Life Is A Lie” videoklipje érkezik elsőként: az MGMT ismételten együtt dolgozott Tom Kuntz rendezővel, akinek nevéhez a banda 2010-es mini-epikus “Congratulations” klipje is fűződik, és aki széleskörű elismerést kapott az úttörő reklámjaiért és rövidfilmjeiért. A feltörekvő indie rendező, Sam Fleischner készíti az “Alien Days” klipjét, valamint a “Cool Song No. 2” is készül egy videó – mindkettőt idén nyáron forgatják. Az MGMT jelenleg is turnézik; a közelmúltban léptek fel eddigi legnagyobb amerikai közönségük előtt: 10 ezer rajongó vett részt a lewistoni Artparkban adott koncertjükön. Az MGMT számos Észak-Amerikai fesztiválon lép fel, de ősszel Európába is ellátogatnak: Glasow, Köln, Berlin, Párizs mellett számtalan város színpadán fellépnek. A londoni Forumba meghirdetett koncertre azonnal elfogytak a jegyek, így egy második dátumot is hozzáadtak a koncertnaptárhoz, melyben jelenleg a következő helyszínek szerepelnek:

Szeptember 26. Köln, Németország Live Music Hall
Szeptember 27. Brüsszel, Belgium AB
Szeptember 29. Stockholm, Svédország Cirkus
Szeptember 30. Oslo, Norvégia SentrumScene
Október 1. Koppenhága, Dánia Vega Main Hall
Október 3. Berlin, Németország Astra Kulturhaus
Október 4. Bécs, Ausztria Gasometer
Október 5. München, Németország Kesselhaus
Október 6. Zürich, Svájc Komplex 457
Október 8. Párizs, Franciaország Olympia
Október 9. Hamburg, Németország Docks
Október 10. Utrecht, Hollandia Vredenburg Leidsche
Október 12. Glasgow, UK 02 ABC
Október 13. Wolverhampton, UK Civic Hall
Október 14. Manchester, UK O2 Apollo Manchester
Október 16. London, UK Forum
Október 19. Dublin, Írország Olympia Theatre

Az “MGMT” album teljes tracklistája:
Alien Days
Cool Song No. 2
Mystery Disease
Introspection
Your Life Is a Lie
A Good Sadness
Astro-Mancy
I Love You Too, Death
Plenty Of Girls In the Sea
An Orphan Of Fortune