Spindrift az A38 Hajón!

2013. június 30., szombat 19h: Spindrift (USA),  Blaak Heat Shujaa (USA/F) és a Your 33 Black Angels (USA) az  A38 Hajó-n!

Amikor a Tarantino-filmzenék fílingje találkozik a stoner zúzdával: három zenekar, három stílus, az elszállás három módja a Spindrift, a Blaak Heat Shuuja és a Y33BA európai turnéjának budapesti állomásán, a Duna fölött. Az est érdekessége, hogy a Spindrift és a Blaak Heat Shujaa is ahhoz a Tee Pee Recordshoz tartozik, amelyiknek zászlóshajója, a Karma To Burn egy héttel később, július 8-án mutatja be az A38 Hajón, hogy milyen is a kompromisszumok nélküli, mocskos sivatagi stoner.

A zeneszerző-énekes-gitáros Kirpatrick Thomas által még a kilencvenes évek elején alapított Spindrift a mai napig a pszichedelikus rock Nagy Be Nem Váltott Ígérete. Pedig a Spindriftben minden megvan, ami miatt nagyobb hírnevet érdemelne: markáns főhős, sötét hangulatú mocsárblues, spagetti-western filmzenefíling, visszhangos, belassult gitárok, álmodozós hangú énekesnő. A zenekar mindig ott állt a befutás küszöbén, turnézott a Dandy Warholsszal, a Black Rebel Motorycle Clubbal, tagjai között felbukkantak Psychic TV- és Brian Jonestown Massacre-tagok, és Quentin Tarantinóval is dolgoztak együtt a Hell Ride – Pokoljárás című Jerry Bishop-filmben, aminek Tarantino volt a producere.

Kirpatric Thomas le sem tagadhatja gyökereit és inspirációit: Sergio Leone filmjei, és a kötelezően hozzájuk tartozó Morricone-filmzenék, vagy a Doors pszichedéliája, amik annyira erősek, hogy a zenekarvezető filmproducerként is „pszichedelikus spagettiwesterneket” gyárt. Ami biztos, hogy a Spindrift első magyarországi koncertje elhozza Budapestre a Monument Valley eltéveszthetetlen sziluettjét.

 

A zenekar tagjai
Kirpatrick Thomas: gitár, ének
Luke Dawson: gitár
Sasha Vallely-Certik: ének, fuvola
Henry Evans: basszusgitár
James Acton: dob

 

Hivatalos honlap : http://www.spindriftwest.com/

Facebook: https://www.facebook.com/SPINDRIFTBAND

 

Három súlyos stoner-arc, kegyetlenül zuhogó dobok, brutális elszállások, tízperces, transzba rántó számok – az ember nagyon nehezen hiszi el, hogy a Blaak Heat Shujaa tagjai voltaképpen franciák. A trió évek óta Amerikában él, felfedezőjével, a Kyussban Nick Oliverit helyettesítő Scott Reederrel készíti lemezeit, de dologozott együtt a Nobel-díjra jelölt költővel, Ron Whiteheaddel is. Mindebből nagyjából következtetni lehet arra, hogy a Blaak Heat Shujaa kompromisszumok nélküli, súlyosan áradó, bluesos-rockos, pszichedelikus stonert nyomat, letaglózó hitelességgel.

 

A zenekar tagjai

Thomas Bellier: gitár, ének
Antoine Morel-Vulliez: basszusgitár
Mike Amster: dob

 

Hivatalos honlap: http://www.blaakheatshujaa.com/

Facebook: https://www.facebook.com/blaakheatshujaa

 

Az est harmadik fellépője, a Your 33 Black Angels nem lóg ki a sorból. A hattagú zenekar négy gitárral támad, és energikus, vad rockolásába simán belefér a másik két zenekar pszichedelikus űrhajózása is. A tavaly már hatodik nagylemezét megjelentető Y33BA az évek során végigzúzta a New York-i klubokat, aztán a tagok a legnagyobb független rockfesztiválon, az austini SXSW-n találkoztak a magyar Ivan & The Parazollal, amivel több közös koncertet is adtak.

 

A zenekar tagjai

Dan Rosato: gitár, ének
Adam Gerard: gitár
Josh Westfall: gitár, billentyűsök
Jon Reeve: billentyűsök
Steve Stapleton: basszusgitár
John O’Callaghan: dob

 

Hivatalos honlap: http://www.y33ba.com/

Facebook: https://www.facebook.com/your33blackangels

 

A38 – Jegyvásárlás: http://www.a38.hu/hu/program/spindrift-us-blaak-heat-shujaa-fr