A Daft Punk világszerte vezeti az albumlistákat!

Daft Punk - Random Acces Memories album.

A Daft Punk “Random Access Memories” című kiadványa
az albumlisták 1. helyén debütált világszerte, köztük Magyarországon is

A “Random Access Memories” elképesztő 339 ezer példányban
kelt el Amerikában

A megjelenés első hetében több mint 1 millió eladott példány világszerte!

Az album világszerte 97 ország digitális eladási listájának legelső helyén debütált; az Egyesült Királyságban ez 2013 leggyorsabban fogyó albuma, míg Franciaországban 2007 óta ebből a kiadványból fogyott a legtöbb a megjelenés első hetében – így máris tripla platina státuszt ért el. A Daft Punk ráadásul pályafutásának első listavezető albumát készítette Amerikában, Németországban, Ausztráliában és Japánban. A kiadvány többek között Franciaországban, Kanadában, Svájcban, Spanyolországban, Ausztriában, Mexikóban, Olaszországban és Belgiumban áll a listák legelső helyén. Amerikában a “Random Access Memories” 339 ezer példányban kelt el; a bakelit verzió pedig a SoundScan LP Vinyl lista történetének legnagyobb albumeladási példányszámát érte el. A kiadvány a Billboard Electronic/Dance Song chartjának történetében az első olyan album, melynek minden dala egyidőben debütált.

A “Random Access Memories” Magyarországon is #1 pozícióban debütált, mely nemcsak a Daft Punk első #1 helyezése hazánkban, de a Mahasz albumlista történetének első Daft Punk albumhelyezése is egyben – az együttes még soha korábban nem került fel az albumeladási lista Top 40 helyezettje közé eddigi karrierje során, így igazán stílusosra sikerült a debütálásuk a listán.

Az elképesztő érdeklődés az új album iránt nemcsak a lemezeladási és rádiós sikerekben ölt testet: világszerte lenyűgöző médiaérdeklődés és pozitív kritkák hada övezi az új korongot, melyről számos médium mellett publikált a The Wall Street Journal, a Billboard magazin, a The New York Times, az NME, a Rolling Stone, a Time és a The New Yorker is.

A “Get Lucky” a “Random Access Memories” legelső kislemezdala, és azonnal a kislemez listák élére ugrott: napjainkig világszerte 2,5 millió kelt el belőle digitálisan. Ez 2013 legnagyobb példányszámban eladott kislemeze az Egyesült Királyságban, miközben a dal #1 a rádiós chartokon világszerte, köztük Magyarországon is, ahol már harmadik hete vezeti a Mahasz Rádiós Top 40 listát, miközben második hete a legjotszottabb dal is egyben. Amerikában a “Get Lucky” 7 különböző rádióformátum csatornáin pörög rotációban.

A francia duó új, 13 trackes albuma az első a 2005-ben megjelent “Human After All” című kiadványuk óta, és olyan közreműködőket vonultat fel, mint Pharrell Williams, Julian Casablancas, Panda Bear, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Paul Williams, Todd Edwards, Chilly Gonzales, DJ Falcon és még sokan mások.

Néhány idézet a nemzetközi sajtóból:

“EDM is MIA as dance gods turn back the clock with a spacy, star-packed blow out… Random Access Memories is full of WTF moments… orbiting somewhere between Pink Floyd’s ‘Dark Side of the Moon’ and Earth, Wind and Fire’s ‘That’s The Way Of The World’… Its brilliance is often irrefutable” – ROLLING STONE

“A headphones album in an age of radio singles; a bravura live performance that stands out against pro forma knob-twiddling … It’s also quite moving; melancholy runs through every song.” – ENTERTAINMENT WEEKLY

“By the time you make it to the album’s astonishing final stretch, it’s hard not to think that Daft Punk have succeeded at what they set out to do.” – PITCHFORK

A “Random Access Memories” már elérhető az iTunes áruházban: http://smarturl.it/RAMiTunes
CD & BAKELIT LP rendelés: http://bit.ly/ZJBK1k


További információk:
http://www.randomaccessmemories.com