Euróvízió 2013 – már csak pár óra a döntőig

ByeAlex Gundel-Takács Gábor mikrofonja előtt.

A svéd kisváros, Malmő már jó pár hónapja Euróvíziós lázban ég, amely május 18-án szombaton éri majd el tetőfokát. Éjfél előtt pár órával már kiderül, hogy ki nyeri az idei megmérettetést, és ezzel melyik ország ad majd otthont jövőre a rendezvénynek

A sorban az 58. dalfesztivál döntőjében szombat este 26 ország versenyzője lép a színpadra. A csütörtöki második elődöntőből elsőként a továbbjutók közé szólított ByeAlex a 17. lesz a sorban. Alex és csapat nagyon örült annak, hogy nem törték meg a láncot, és továbbjutottak a döntőbe, de a magyar fiú azt már több nyilatkozatában kifejtette, hogy az esélytelen nyugalmával lép majd a közönség elé.

A világszerte figyelemmel követet és komoly médiafigyelmet kapó verseny véleménye szerint már régóta nem a tehetségről és a szakmai tudásról szól. Az elődöntőkben még nem éreztették annyira hatásukat azok a sokszor kimondott és leírt tények, amelyek már jó ideje befolyásolják a versengés végső eredményét. Így a jó szomszédi kapcsolatok vagy az előre lebeszélt játszmák. Nem mellékesen nem egy olyan produkciót tartanak számon a show történetében, amely úgy lopta be magát Európa lakóinak szívébe, hogy maradandó élményt okozott. Erre remek iskolapélda a Lordi Hard Rock Hallelujah-ja 2006-ból vagy a tavaly egészen az első öt közé menetelő orosz asszonykórus.

Egy szó, mint száz a Kedvesem üteme és a háttérben futó szörnyecskék, amelyeket Alex testvére Amiizmus álmodott meg kedveltek a kontinens nyugati csücskében. De a mai este kimenetele eléggé képlékeny még. A magyar versenyző számára nagyon szimpatikus a svéd, a dán és az ukrán versenyző dala. Ez némiképp összecseng a fogadóirodák várakozásaival is. Ha valaki követni szeretné az eseményeket, élőben megteheti este nyolc órától az m1-en!

Jó szórakozást! A fejleményekről mi is hírt adunk.

Krupincza Mia