Döntős ByeAlex dala!

Bye Alex.

A Kedvesem belophatta magát Európa szívébe, hiszen a május 16-ai második Euróvíziós elődöntőn a tíz továbbjutó közül először sokak örömére a show műsorvezetője Magyarországot olvasta be.

A keddi elődöntő során már 10 előadó csatlakozott az alapból döntős országok, mint Franciaország vagy Nagy-Britannia mellé, csütörtökön pedig újabb 16 fellépő mutatkozott be a lelkes malmői közönség előtt. A paletta igencsak széles volt, hiszen a balladák jól megfértek a folkrockkal és a lírikusabb szerzeményekkel egy színpadon.

A különböző Facebook oldalakon rengeteg rajongó fejezte ki szimpátiáját Alex felé a fellépése előtt. A kissé különc zenészünk tizenkettedikként ragadta magához társaival a mikrofont, és suttogta el Európának szerelmi vallomását. Hogy a dal üzenetéből mennyi ment át, azt csak külföldi barátaink tudnák megmondani, de a szemfülesek az élő vetítés alatt láthatták és hallhatták, hogy a befogadók a dal egésze alatt tapssal buzdították a magyar fiút. Az utolsó taktusok után pedig hangos ováció hallatszott a stadionban.

A csütörtök este során Magyarország versenyzője mellett továbbjutott Azerbajdzsán, Románia, Grúzia, Norvégia, Izland, Örményország, Finnország, Málta és Görögország. Így összeállt a végső lista is, a mindent eldöntő döntő pedig szombaton veszi kezdetét, amelyet a nézők az m1-en és a Duna World-ön egyaránt figyelemmel követhetnek.

Bár hazánkból nem lehet Alexra és csapatára szavazni, bízzunk abban, hogy egyedi és manapság divatos stílusa megfogja majd annyira szombaton is az öreg kontinens lakóit, hogy a magyar sajtó által már többször megcsúfolt énekes szép helyezéssel zárja majd a megméretettést.

Krupincza Mia