Új Joe Satriani album: Unstoppable Momentum

Joe Satriani - Unstoppable Momentum CD borító.

2013 május 6-án megjelent Joe Satriani vadonatúj stúdióalbuma „Unstoppable Momentum” címmel.

Az album közreműködői között megtalálható
Vinnie Colauita, Chris Chaney és Mike Keneally.

A világ-körüli turné májusban veszi kezdetét Európában! Az amerikai állomásokra augusztustól kerül sor.

A legendás előadó és legszorgalmasabb gitáros, Joe Satriani 14. stúdióalbuma 2013. május 6-án jelent meg „Unstoppable Momentum” címmel a Sony Music / Epic Records gondozásában. Az albumot a San Francisco-i Bay Area helyszínen a Skywalker Sound stúdióban rögzítették. A produceri munkálatok Satriani mellett Mike Fraser (AC/DC) nevéhez fűződnek. A kiadvány elkészítésében olyan elképesztően tehetséges zenészek vettek részt, mint a dobos Vinnie Colauita (Sting, Jeff Beck), a basszusgitáros Chris Chaney (Janes Addiction) és a billentyűs Mike Keneally (Dethklok).

A rajongók megrendelhetik az „Unstoppable Momentum” című albumot Satriani és a Sony Music saját webshopjából. Azok, akik a Sony Musi/Epic Records shopjában rendelték elő a kiadványt (http://www.myplaydirect.com/joe-satriani), dedikált albumot, exkluzív pólókat és gitárszíjakat is kaphattak. Azok a rajongók pedig, akik Satriani saját oldalán (http://www.satriani.com) rendelik meg a kiadványt, egy olyan exkluzív, eddig még sosem látott dedikált és számozott könyvet kapnak, melyben Satriani saját rajzai, skiccei és egyéb művei kaptak helyet, melyeket hosszú éveken át készített. „A rajzaim közül számos felkerült gitárra, pengetőre, szíjra, LP vagy CD bookletbe, pólókra, kalapokra, kulcstartóra, stb. Sőt, még saját élő színpadi produkcióimban is láthatók voltak.” – magyarázza Satriani. „Egy rajzokból álló gyűjtemény, mely inspirálni és szórakoztatni született.”

Miután tavaly októberben Satriani visszatért az Észak-Amerikai G3 turnéról, 2 hónapot azzal töltött, hogy új zenét készített. Erre az időszakra így emlékszik vissza: „Igazán termékeny és katartikus két hónap volt, de végeredményben egy halom új zene készült, melyeket hatalmas izgalommal rögzítettem!”

Összesen 11 felvétel került fel a lemezre, amelyek „mindegyike különböző utakon jár és eltérő zenei stílusokból merít.” Ezektől a gondolatoktól vezérelve Satriani elhatározta, hogy összehoz egy új stúdiózenekart: „Szerettünk volna több lendületet vinni a közös zenélésekbe és szabadabb teret adni a zenészeknek az önkifejezésre. Fantasztikus volt az összhang Mike, Chris és Vinnie között, szinte egy huzamban nyomtuk le az összes számot. Mindenki elképesztő teljesítményt nyújtott.”

Satriani az elmúlt két évtizedben szinte folyamatosan turnézott, teltházas koncerteket adva nemcsak mint szóló zenész, hanem mint a rendhagyó válogatott sztárokból álló “G3” gitárformáció alapítója is. Stúdióalbumai és koncertfelvételei napjainkig több mint 10 millió példányban keltek el világszerte, és számos szólóalbuma közül 2 platina, és további 4 arany státuszt ért el, miközben 15 Grammy-díjra is jelölték. Másik zenekara, a Chickenfoot – melyben a Van Halen korábbi frontembere, Sammy Hagar és a basszusgitáros Michael Anthony mellett a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith is tag – első albuma aranylemez lett, míg második stúdióalbumuk a #9 pozícióban debütált. 2010 végén a zenei szenzáció Nicki Minaj a háromszoros platina debütáló albumán található „Right Through Me” című dalában felhasználta a klasszikus Satriani-sláger, az „Always With Me Always With You” sample-jét. 2011-ben, Brad Pitt „Pénzcsináló” című filmjében Satriani ismét életre keltette az amerikai Nemzeti Himnuszt, ahogyan azt az oaklandi A csapat otthonában 2002-ben a baseball liga nyitómérkőzésén tette.

Az „Unstoppable Momentum” teljes tracklistája:

1. UNSTOPPABLE MOMENTUM
2. CAN’T GO BACK
3. LIES AND TRUTHS
4. THREE SHEETS TO THE WIND
5. I’LL PUT A STONE ON YOUR CAIRN
6. A DOOR INTO SUMMER
7. SHINE ON AMERICAN DREAMER
8. JUMPIN’ IN
9. JUMPIN’ OUT
10. THE WEIGHT OF THE WORLD
11. A CELEBRATION