Fagyizz féláron a fagylalt napján!

Ice Cream.

Országszerte 70 fagyizó és cukrászda csatlakozott a kezdeményezéshez. A cél: három perc mosolyt csalni az emberek arcára, mivel átlagosan ennyi idő alatt nyalunk el két gombócot.

A Magyar Kézműves Fagylalt Napjának szervezését az I Love Gelato fagyizó tulaja vette a kezébe. A kezdeményezés alapját az éttermek esetében már jól bejáratott Torkos Csütörtök adta. Csak míg ott a hangsúly a gasztronómiai terült-terülj asztalkámon van, addig itt a művészi módon tálalt jeges élvezet népszerűsítése a cél. A könnyebb tájékozódás érdekében az akcióban résztvevő üzletek az ajtajukra matricát ragasztottak.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért május 8-a fagylalt napja. A válasz a kezdeményezés megálmodója szerint egyszerű: a májust római számmal V. szokás jelölni, ami egy tölcsérre emlékeztet, míg a 8-as olyan, mintha két gombócot tettek volna egymásra.
Persze a jótékonyság sem maradhat ki ebből a napból. Azok a cukrászdák, amelyek megtehetik, az általuk választott közintézmények, kórházak, iskolák, óvodák, szociális otthonok stb. lakóinak kedveskednek pár gömb finomsággal, ezzel is szebbé téve az ott élők és dolgozók napját.

A finom, alapvetően nyári finomság a zenészeket is megihleti időről-időre. Mi egy csokorba próbáltuk szedni ezeket a szerzeményeket! Ezzel kívánunk jó nyalakodást és hűsölést az előnyári melegben.

Egy Magyar örökzöld:

A Távol-Kelet sem maradhat ki a mókából

A fagyis-kocsi esete Skrillex vadulásával

Krupincza Mia