Hugh Laurie – Didn’t It Rain

Hugh Laurie - Didn't It Rain CD borító.

Debütáló albumának, a ‘Let Them Talk’-nak hatalmas sikere után, melyen tipikus New Orleans-i blues zenéket dolgozott fel, Hugh Laurie elkészítette a második lemezét, mely ‘Didn’t It Rain’ címmel 2013. május 6-án jelenik meg.

A ‘Didn’t It Rain’-en Hugh Laurie eltávolodik a New Orleans-i hangzástól, de magától a blues-tól nem: halad ezen stílus útján az amerikai kontinens belseje felé. Olyan dalok találhatók a lemezen, mint pl. W.C. Handy dala, a ‘St Louis. Blues’, Jelly Roll Morton ‘I Hate A Man Like You’-ja, illetve Dr. John ‘Wild Honey’-ja és a The Animals-es Alan Price ‘Changes’ című dala.

“Mélyebbre ástam az amerikai zenében, olyan dalok után kutatva, melyek gyerekkorom óta kísérnek”- meséli Laurie. – “Volt szerencsém sok-sok fantasztikus emberrel találkozni, és nagyszerű dalokat együtt játszani velük.”

A lemez producere ismét Joe Henry volt, a felvételek a Los Angeles-i Ocean Way Studioban készültek idén januárban. Közreműködött a Copper Bottom Band – vagyis Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch és Patrick Warren, valamint Elizabeth Lea és Larry Goldings – illetve két vendégénekes, a guatemalai Gaby Moreno és Jean McClain soulénekes. Az egyik dalban pedig a Grammy-díjas bluesművész, Taj Mahal is énekel.

http://hughlaurieblues.com/
https://www.facebook.com/hughlaurieblues