Jay Lumen – Óriási nemzetközi sikerek DJ-ként és producerként!

Jay Lumen.

Jay Lumen, azon kevesek közé tartozik, akik sikeresen hódították meg a világ színpadait magyar mivoltuk ellenére. Arról már nem is beszélve, hogy jelenleg egyetlen olyan hazai DJ-énk és egyben zenei producerünk, aki igényes (nem kommersz) elektronikus zenét prezentálva állhat tízezrek előtt szerte a világon.

8 éves zenei előképzettsége jó alapot szolgáltatott későbbi hivatásához. Már gyermekként megmutatkozott a tehetsége. Hangszeres tanulmányai mellett, megjárta a Magyar Zeneakadémia színpadát, a legkülönbözőbb versenyek keretében. Innen egyenes út vezetett, ahhoz, hogy zenei pályája kiteljesedjen.

Kislemezei, mini albumai rendre a világ legelismertebb kiadóinál látnak napvilágot, nemcsak a ma már talán legelterjedtebb digitális formában, de CD-n, sőt a sokak által kihaltnak titulált bakelitlemezen is. Hogy ez miért is nagy szó? Immár egyértelművé vált, hogy a kiadók, csak azon szerzők és kiadványaik esetében merik ezt a plusz költséget felvállalni, akik mind színvonalban, mind népszerűségben elérik azt a szintet, hogy a ráfordítás megérje a lemezkiadók számára is.

Jay Lumen dalai mellett már szinte az összes az elektronikus zenében jelentőséggel bíró kiadó letette a voksát. Ez nem is csoda,  hiszen Jay nem kis eredményekkel büszkélkedhet.

Csak az elmúlt 2 esztendőben több mint 20 Top10-es dala ‘látott napvilágot’. Ezek között több No. 1 nóta is.  2012-es csúcspozíciós dala a „The Drummer” pl., több mind 3 hónapig vezette a legnagyobb elektronikuszenei „store”, a Beatport eladási listáját.

Amennyiben ez még nem lenne elég, a világon is egyedülálló módon legutóbbi 8 kislemezének mindegyike – megszakítás nélkül – az eladási listák Top10-ébe került.

Ezzel a sikerszériával nemzetközileg 5 legsikeresebb előadó között szerepel saját stílusában.

Dalait, a világ szinte minden elismert (tech és tech-house) DJ-je játssza. Az egyetlen magyar előadó, akinek 2012-ben, Gary Beckkel (világhírű tech house DJ) közös EP-jét a legendás DRUMCODE  (Adam Beyer kiadója, aki szintén híres és világhírű) jelentette meg. 2012-es dala a „Strange Fruit” c., több mint 2 hónapon át szerepelt a legjobb 10 dal között és a Drumcode toplistáján az elmúlt  időszak legeladottabb dalaként, a No.1 pozíciót foglalja el.

Remixeket ritkán készít. Igyekszik a legkülönlegesebb felkéréseket elvállalni (a Beatporton főleg saját szerzeményeit találod, így magyarként ebben is egyedülálló!). Legutóbbi remixe, mely Kevin Saunderson „The Sound” című dalának újraértelmezése 5 nappal a megjelenés után már a 2. helyet foglalta el a Beatport eladási listáján.

A 2013-as esztendőt is bombasikerrel kezdte, mert  még év elején az első negyedben már legalább három TOP10-es dala van és ez világszintű eredmény!  : Januárban megjelent “Get Yaa” c. kislemezéről két dal is a Beatport Top10-ében landolt. A címadó dal 1 hónapon át volt a techno chart No.1 (tehát elsőszámú) dala, míg a “Warehouse” a 8. pozícióig jutott. Legfrissebb dala pedig a ‘Play Cool The Old Scool’  is Top 10-es.

Jay az egyetlen hazai előadónk, akinek dala  a ‘Raw Basses’ 2013 márciusában megjelent a méltán világhírű Cadenza kiadó gondozásában.

Bátran kijelenthető, Jay Lumen napjaink nemzetközileg is egyik legnagyobb sztárja az új generációból, aki folyamatosan bebizonyítja, hogy minőségi elektronikus zenével is elérhető az igazi, akár a világsiker. Mind a populáris közönség és a művészibb beállítottságú underground közönség egyaránt szereti.

Jay Lumen DJ-ként is sikert a sikerre halmoz! :

Bár ő maga azt vallja, hogy igyekszik megtartani az egyensúlyt a hazai és a külföldi fellépések között, mára egyértelművé vált, hogy ez Jay Lumen számára, igen nehéz feladat. A külföldi klubok fesztiválok, szinte szó szerint szétszedik felkéréseikkel, ezáltal folyamatosan ingázik a hazai és a külföldi klubok, rendezvények DJ pultjai között.  Évek óta telített turné naptárában olyan országok szerepeltek már, mint: USA, Anglia, Dubai, Németország, Spanyolország, Franciaország, Egyiptom, Svédország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Csehország, Hollandia, Belgium, Izrael, Egyesült Arab Emirátusok, Kanada, Marokkó, Monakó, Mexikó (már többször is, ahol például extrém, hogy fényes nappal több, mint 12.000 ember előtt játszott), Kolumbia, Brazilia, Finnország, Korea, Lengyelország, Oroszország, Ausztria, stb.

Jay Lumen számos olyan falat tört már át, amelyre mindenki azt hitte, hogy magyarok számára lehetetlen. Ezzel igyekezett példát is mutatni azoknak, akik kilátástalannak vélték a magyarok helyzetét a nemzetközi porondra nézve:

-Első és egyetlen magyar DJ, aki dalával szerepelt a Club Chart UK legjobb 10 dala között (7. hely), mellyel többek között megelőzte Beyonce-t is. Ez a toplista Anglia egyik nemzetközileg is legismertebb listája, melyet a rádiójátszások alapján állítanak össze. A dal érdekessége, hogy részben egy fogadás eredményeként született, Jay állnéven írta. Akkor az RTL Klub ‘Fókusz’ c. műsora, a a VIVA Tv, az MTV és a COOL TV is bemutatta Őt.

A Cool TV-s riport:

-Első magyarként szerepelt a világhírű Global Underground kiadónál pár éve, és első magyar a Cadenza kiadónál is (2013 március).

-Első hazai DJ-énk, aki Kolumbiában turnézhatott Richie Hawtin (korunk talán No.1 techno DJ-je) kiadója, a MINUS turnéján. Kolumbiában első magyarként léphetett fel akkor és abban az évben vissza is hívták.

-Ő volt az első és azóta is egyetlen magyar, akinek szerzői albumáról minden egyes dal toplistára került (Beatport). Ez egy lemezről 11 dalt jelent. Erre egyébként DJ még soha, sehol a világon nem volt képes azóta sem, tehát ezzel Jay Lumen nemzetközileg is egyedülálló eredményt ért el.

-Ő az első magyar DJ, aki Mexikóban 2 egymást követő évben is játszhatott a legendás hírű Soul Tech fesztiválon, ahol mindkét alkalommal több, mint 12.000 ember előtt léphetett a lemezjátszók mögé.

-Első magyar DJ, aki ’headlinerként’ (fő fellépő) fellépett Ibizán, a legendás és világhírű Privilege színpadán. (Tavaly 3 alkalommal is játszott Ibizán. Kétszer híres Eden klubban, ebből először a nyitóhétvégén lépett fel, majd harmadik alkalommal  a Privilegeben.)

-Első magyarként játszhatott a legendás berlini Tresorban is, ahol egyben headlinerként (fő fellépő) lépett fel szintén.

-Ő volt az első hazai DJ, a Space Ibiza Festivál nagyszínpadán, Torontóban, tavaly decemberben Koreában, és a világhírű párizsi Rex lemezjátszói mögött is.

– Jay Lumen első hazai DJ-nkként februárban a Világhíres Space klub színpadán Miamiban lépett fel.

Jay Lumentől, aki több éve a TOP 100-ban szerepel a Resident Advisor listáján belül is, ami egy világszintű szakmai oldal DJk és producerek számára, akik az elektronikus zenei világban dolgoznak. Az oldal  – melynek több tízezres felhasználója csak nyilvános regisztrációval lehet tag – havi szinten és a zenei játszási, illetve a letöltési listák alapján állítja össze a művész listákat, TOP listákat. 2012 év végén Jay Lumen – több héten keresztül – az első 20 között szerepelt, mely világszinten is nagyon nagy eredmény!

Jay Lumen Tv itt!

Az interneten még, rengeteg érdekes cikket találhatsz , így a fenti hírekről is kivétel nékül!

www.facebook.com/jaylumenmusic   / www.youtube.com/jaylumentv   /   www.soundcloud.com/jay-lumen-official
JAY LUMEN Booking in Hungary:  Szabó Andi  /  Mobil: +36302050100 /  Skype: szaboandrea1