Kegyetlenül jó lesz – Új albummal jelentkezett az Irie Maffia

Irie Maffia.

Hazánk legkedveltebb maffiája Nagyon Jó Lesz címmel új korongot jelentetett meg a napokban. A Facebook közösségi portálon közzétett felhívásuknak hála számos új követővel is gyarapodtak. Emellé ígéretet is tettek, amit betartottak: a 13 új szerzeményt tartalmazó lemezük wav és mp3 formátumban két hétig ingyenesen letölthető a FB oldalukról.

A cím kissé nagymellényűen hangozhat, de tökéletesen lefedi a tartalmat. Az Irie-tól megszokott zenei vonulatok mellett jól megfér egymás mellett a rock, a pop és a hip-hop is. E sokszínűséget pedig részben az hozta magával, hogy a csapat együtt dolgozott a Fekete Vonatból és a The Voice-ból ismert Mohamed Fatimával vagy a Akkezdet Phiai formációval. Igazi pikantériát adott az új anyagnak az is, hogy a jamaicai dancehall nagyágyúja, Bennie Man is közreműködött az előkészületekben. A végső simításokat pedig nem máshol, mint az álomgyárban, Hollywoodban végezték.

A számos újítással a banda azt üzeni a közönségnek, hogy haladtak a korral, és már nem ugyanazok a zenészek állnak a színpadon, mint öt vagy nyolc éve. Közel egy évtized alatt annyi új benyomás és hatás érte őket, mind a zenei-, mind a magánéletben, hogy nem tudtak ugyanazok maradni, mint akik berobbantak a köztudatba.
Gáláns ajándékozó gesztusokat pedig azzal magyarázták, hogy inkább meglepték a rajongóikat egy ingyenes lemezzel, amelyen jó minőségben szólnak a dalok. Ezzel is megelőzve azt, hogy a fiatalok az internetről innen-onnan leszedegetett anyagot hallgassák, amiknek nagy része selejtes, rosszabb esetben „kukába” való.

Ha valaki az audió élmények után vizuálisan is kiéhezett az Irie Maffia megújult produkciójára, akkor látogasson el április 25-én, csütörtökön a Budapest Parkba a lemezbemutató koncertre. A jelszó: „Kezeket fel! Nagyon jó lesz!”

Krupincza Mia