Rudimental feat. Ella Eyre – Waiting All Night

Rudimetal - Home CD borító.

A Rudimental az elmúlt hónapokban két meghökkentően jó slágerrel bombázott minket, bemutatkozó daluk a Feel The Love volt, a második dobás pedig a Not Giving In.

A négy producerből álló londoni csapat első albuma áprilisban jelenik meg Home címmel, de már most piacra dobták következő maxijukat, a Waiting All Night-ot, amely pont annyira magával ragadó, modern hangzású és menő, mint elődjei.

Ella Eyre vokálja pedig még feledhetetlenebbé teszi a dalt.

 

Ez a klip egyben hátborzongató és csodálatos. A videó a San Francisco-i születésű BMX bajnok Kurt Yeager igaz történetét meséli el, akinek egy 2006-os baleset után amputálni kellett a lábát. Az összes karaktert profi BMX-esek alakítják, akik egyben Kurt igaz barátai is.

Nézzétek meg az – angol nyelvű – kulisszák mögött készült videót is:

A Rudimental 2013. május 17-én pénteken a Pannónia Fesztiválon lép fel Szántódpusztán.

A londoni undergroundból kirobbant kvartett, a Rudimental egy olyan úttörő kollektíva, mely ötvözi a négy tag különböző tehetségét – van köztük író, zenész és DJ – és különböző zenei ízlését is, melyeket mégis összeköt közös gyökerük, a londoni Hackney. Így egyaránt tetten érhető stílusukban a vagány, tört ütemes alap és a soul-os ének.

A srácok az élő hangszereket (pl. a fúvósokat) keverik a digitális programozással (többnyire drum ’n’ bass elemekkel), így az eredmény  energikus, többrétegű anyag, melyhez időről időre remek közreműködőket kérnek fel.

Így ismerhette meg a világ a „Feel The Love” című megaslágert, melyben John Newman énekelt, vagy a mostanság befutóban lévő „Waiting All Night”-ot, ami Ella Eyre csodálatos, rekedtes hangján lopakodik a fülünkbe.

A Rudimental végre életet lehelt a slágerlistákba fantasztikusan fülbemászó dalaikkal. Ahogy ők maguk mondják: „Ami összeköt bennünket, az az érzelmes, mégis táncparkettre való stílus szeretete. Szeretnénk, ha az emberek táncolnának és éreznének is valamit, miközben a zenénket hallgatják.”

A zenekar debütáló albuma „Home” címmel 2013. április 29-én kerül a boltokba.

http://www.rudimental.co.uk/