Russkaja lemezbemutató koncert

Russkaja.

Russkaja (RU/A) lemezbemutató koncert az A38 Hajón! 2013. április 20-án, szombaton, 20:00-tól.
Fel lép még a StabilFrazír zenekar. (HU)

A frenetikus ska katyusa megújult felállásban, megújult repertoárral, új lemezzel, s a régi jó elsöprő erővel visszatér, hogy porba döngöljön minden szomorúságot! Előttük a egy remek bajai reggae-ska formáció, a StabilFrízer.

 

A 2005-ben alakult Russkaja hét, Ausztriában élő orosz, ukrán, bolgár és osztrák muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, „mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna”. És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni.

A Russkaja rendszeresen visszatérő zenekar és a műfaj kedvelőinek sem kell bemutatni őket. Akinek pedig nem volt még szerencséje részt venni a kozacsok ska őrületen, most itt a remek alkalom. A zenekar ezúttal harmadik, Energia címet viselő turbo polka metal stúdiólemezével érkezik, hogy „traktorkergetős” dalaival ismét táncra perdítse a közönséget. A végén pedig együtt kiáltjuk: RUS – SKA – JA!

A zenekar tagjai:
Georgij Makazaria – ének
Dimitro Miller – basszusgitár
Engel Mayr – gitár
Ulrike Müllner – hegedű, ének
Rainer Gutternigg – trombita
H-G. Gutternigg – pozán
Mario Stübler – dob

Hivatalos weboldal: www.russkaja.com

 

Stabil Frízer zenekar

A StabilFrazír zenekar bajai alapítású banda. A zenekar magja korábban is együtt zenélt a Strange nevű együttesben, ahol a jelenlegi számok jó részét már játszották, bár nem egészen a jelenlegi stílusban és formában. A kezdeti négyes – dob, bassz, gitár és ének – lényegesen egyszerűbb, punkosabb hangzást produkált, de mivel az új formáció tagjaihoz közelebb áll a reggae, a ska és az ezekkel rokon műfajok, a StabilFrazír már ez utóbbiakból merít ihletet. Az együttes a hegedű és a fúvósszekció hangszereivel kibővítve új irányvonalat kezdett követni.

Az új hangzásvilág nem szűkölködik a feszes ska, illetve reggae ritmusokban, de fellelhetők benne a magyar és balkáni népzene, valamint a funky stílusjegyei is. A StabilFrazír világa olyan zenei vegyesfelvágott, amelynek egészen egyedi a fűszerezése. A legtöbb daluk saját szerzemény, kizárólag magyar nyelvű, ironikus, kritikus, vicces, aktuális, nosztalgikus és örök érvényű dalszöveggel.

Az együttes olyan igényes, szakmailag is értékes zenével kíván előállni, amelyre ugyanakkor lehet táncolni, önfeledten szórakozni. Zenéjüket minél nagyobb körben, országszerte szeretnék megismertetni az értő közönséggel, ezért igyekeznek eljutni a legtöbb vidéki és városi rendezvényre. A zenekar tagjai vallják, hogy a zenéjük mindenkié, s céljuk, hogy minél többen hallgassák őket, így bárki meggyőződhet róla, kedveli-e ezt a stílust, s örömét leli-e a zenekar muzsikájában. Olyan zene ez, ami érdek nélkül születik: a tagok lelkesedésből, anyagi érdek nélkül vesznek részt a közös munkában.

Felállás:
Ódor Krisztián: gitár, ének
Juhász Norbert: gitár, vokál
Kovács András: dob
Hunyadi Gábor : basszusgitár
Tóth Viktor: hegedű
Gulyás Ferenc: szaxofon
Nemes Tamás: trombita
Teket Melinda: szinti
Hegedűs Gábor: harsona

Facebook oldal: http://www.facebook.com/StabilFrazir

Tehát Russkaja (RU/A) lemezbemutató koncert valamint a StabilFrazír zenekar az A38 Hajón.
Budapest, Petőfi híd, Budai hídfő.
2013. április 20., szombat 20:00

Belépő: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.