John Legend feat. Rick Ross – Who Do We Think We Are

John Legend feat. Rick Ross - Who Do We Think We Are

John Legend megjelenteti „Who Do We Think We Are” című, Rick Ross közreműködésével készült dalát.

Az énekes 4. stúdióalbuma „Love In the Future” címmel érkezik június 24-én.

A többszörös Grammy-díjas művész, John Legend bejelentette, hogy vadonatúj, Rick Ross közreműködésével készült kislemeze „Who Do We Think We Are” címmel jelenik meg. Ez lesz Legend negyedik stúdióalbuma, a „Love In the Future” első hírnöke.

 

A várva várt album – mely június 24-én jelenik meg a Sony Music / Columbia / G.O.O.D. gondozásában – produceri munkálatait maga Legend mellett Kanye West és Dave Tozer látták el. Az új kislemezdal meghallgatható az énekes weboldalán: www.JohnLegend.com

„Nagyon izgatott vagyok emiatt a projekt miatt. Eszméletlenül élveztem ennek az albumnak a készítését, hiszen egy csapatnyi elképesztően tehetséges producerrel és társszerzővel dolgozhattam együtt. Minden nap azzal a céllal mentünk be a stúdióba, hogy ma valami gyönyörűt alkotunk azért, hogy elkészüljön karrierem legjobb albuma. A rengeteg szerzői, szervezői, keverési és szerkesztési munkálatok után pedig végre elérkezett az ideje annak, hogy az egész világ meghallgassa a kész művet.” – nyilatkozta Legend.

A „Who Do We Think We Are” című dalhoz készült videót New Yorkban forgatták, és április közepén jelenik meg.

John Legendről

Az Ohioból származó John Legend elismert és többszörös díjnyertes platinalemezes énekes-dalszerző. Napjainkig figyelemreméltó, 7 millió albumot adott el világszerte. Munkáinak köszönhetően 9 Grammy-díjat, 3 Soul Train Awardot, és a legjobb új előadónak járó BET Awardot tudhatja magáénak, de a Songwriters Hall of Fame különleges Starlight Awardját is megszerezte. Az énekes az egyetemi évei – a University of Pennsylvania intézményben diplomázott angol és afroamerikai irodalomból – alatt számtalan különféle zenei programban részt vett. Ezalatt az idő alatt mutatták be Legendet Lauryn Hillnek, aki felkérte, hogy „Everything Is Everything” című dalában zongorázzon – ezt követően Philadelphiában számos helyen fellépett, és alkalmanként egyre bővült a helyszínek listája: New York, Boston, Atlanta és Washington városáig jutott. Az egyetemet követően Legendet bemutatták az akkor még feltörekvő hip-hop művész Kanye Westnek, aki villámgyorsan szerződtette is G.O.O.D. Music nevű kiadójához, és felkérte, hogy az ő dalaiban énekeljen. Legend ezt követően rangos művészekkel egy sor hasonló együttműködést tudhatott maga mögött, és olyan slágerekhez kölcsönözte hangját, mint a West „All of the Lights” című dala vagy épp Jay Z „Encore” című szerzeménye, de énekelt Alicia Keys 2003-as „You Don’t Know My Name” című slágerében is.

Legend debütáló albuma „Get Lifted” címmel jelent meg 2004 decemberében a Sony Music / Columbia Records gondozásában. A várva várt albumon helyet kapott a művész első slágere, az „Ordinary People” is, és a korong 2006-ban több Grammy-díjat is hozott az énekesnek, köztük a legjobb R&B albumnak, a legjobb új előadónak, valamint a legjobb férfi R&B vokál előadásnak járó elismeréseket. Ezt követően jelent meg 2006-ban a platina státuszt elért „Once Again”, mely szintén hozott egy Grammy-díjat Legendnek: ezúttal a legjobb R&B férfi előadás kategóriában díjazták a „Heaven” című slágerért. Az album közreműködői között volt Kanye West, will. i. am és Raphael Saadiq. Legend következő kiadványára 2008-ig kellet várni, „Evolver” című albumának vezető slágere az Andre 3000 közreműködésével készült „Green Light” című sláger volt. Legend legutóbb 2010-ben jelentetett meg albumot, a „Wake Up” címmel és a The Roots közreműködésével készült korong a legjobb R&B albumnak járó Grammy-díjat nyerte el egy évvel később. Magyarországon leginkább „Save Room” című slágerét ismeri a közönség.

Karrierje során John rengeteget dolgozott azon is, hogy mások életét jobbá tegye. 2007-ben elindította a Show Me Campaign (ShowMeCampaign.org) programot, mely a szegénységből való kiútnak az oktatást látta, és erre fókuszált. A 2010-es BET Humanitarian of the Year Award, a 2009-es CARE Humanitarian Award for Global Change, a szintén 2009-es Africare-től kapott John T. Walker püspök nevével fémjelzett Humanitarian Service Award, valamint a 2011-es Harvard Foundation Artist of the Year Award mind mutatják és díjazzák Legend vezető szerepét a humanitárius tevékenységben.  John tagja az Egyenlőség az Oktatásban Projektnek, a Teach for America, a Stand for Children és a Harlem Village Academies szervezeteknek, valamint ez utóbbi egyik felelős vezetője is.