Depeche Mode – Delta Machine

Depeche Mode - Delta Machine CD borító.

Megjelent a Depeche Mode vadonatúj 13. stúdióalbuma „Delta Machine” címmel a Sony Music / Columbia Records gondozásában, március 25-én.

 

Az album első kislemezdala, a „Heaven” (http://youtu.be/Fy7FzXLin7o)  jelenleg is Top20-ban található a magyar slágerlistán.

A második kislemezdal, a „Sooth My Soul” a héten indul a magyar rádiókban.

A „Delta Machine” – melyet a múlt évben rögzítettek Santa Barbarán, Kaliforniában és New Yorkban – produceri feladatait Ben Hillier látta el, míg a keverés Flood nevéhez fűződik. A standard CD-formátum mellett a „Delta Machine” egy exkluzív deluxe kiadásban is megjelenik: 4 extra dallal és egy 28 oldalas kemény-fedeles kiskönyvvel, melyben a banda régi művészeti együttműködője, Anton Corbijn képei kaptak helyet. Az első kislemezdal, a „Heaven” egy hónapja jelent meg a kritikusok elismerése mellett. A Depeche Mode május 7-én indítja európai turnéját Tel-Avivban (május 21-én Budapestet is érintve), míg az Észak-Amerikai turné dátumok augusztus 22-ével kezdődnek Detroitban.

Marint Gore a megjelenéssel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Ennek az albumnak a megírása lehengerlő volt, mert szerettem volna, hogy igazán modern legyen a hangzása. Szeretném, hogy az emberek jól érezzék magukat, miközben hallgatják ezt az albumot, és valamiféle békére leljenek általa. Egyszerűen van benne valami varázslatos.”

Dave Gahan hozzátette: „Ennek a kiadványnak az elkészítése pontosan úgy zajlott, ahogyan azt elképzeltük. Amikor olyan pontra értünk, hogy úgy éreztük, túlságosan „normális” és átlagos a zene, akkor inkább felrúgtuk a szabályokat, és belecsempésztük az igazi hamisítatlan Depeche Mode-hangzást. A „Delta Machine” pontosan így készült és alig várom, hogy az összes rajongónk meghallgassa!”

Azok a rajongók, akik március 31-ig megveszik az új „Delta Machine” album standard vagy deluxe változatát a rajongói klubtalálkozók egyikén vagy egy hazai zeneboltban – CD, bakelit LP vagy digitális letöltés formájában -, és a blokk/számla sorszámával regisztrálják magukat a www.sonymusic.hu/depechemode weboldalon március 31-én éjfélig, egy 2 fős utazást nyerhetnek a banda május 4-i turné-főpróbájára Nizzába.

A „Delta Machine” tracklistája:

STANDARD:
1 – Welcome To My World
2 – Angel
3 – Heaven
4 – Secret To The End
5 – My Little Universe
6 – Slow
7 – Broken
8 – The Child Inside
9 – Soft Touch / Raw Nerve
10 – Should Be Higher
11 – Alone
12 – Soothe My Soul
13 – Goodbye

DELUXE EDITION (28-oldalas keményfedeles könyvvel):

DISC 1
1 – Welcome To My World
2 – Angel
3 – Heaven
4 – Secret To The End
5 – My Little Universe
6 – Slow
7 – Broken
8 – The Child Inside
9 – Soft Touch / Raw Nerve
10 – Should Be Higher
11 – Alone
12 – Soothe My Soul
13 – Goodbye

DISC 2
1 – Long Time Lie
2 – Happens All The Time
3 – Always
4 – All That’s Mine

A post-punk era úttörője napjainkra a modern zenei élet egyik legbefolyásosabb bandájává nőtte ki magát: a Depeche Mode világszerte összesen több mint 100 millió lemezt adott már el. Az 1981-ben alakult banda, a legendás Depeche Mode – Martin Gore, Dave Gahan és Andy „Fletch” Fletcher – továbbra is jelentős szakmai és kereskedelmi sikernek örvend a stúdiómunkáival és a turnékon egyaránt. A banda eddig megjelent 12 stúdióalbuma több mint 20 országban – köztük Amerikában és az Egyesült Királyságban – került a Top 10-be. Legutóbbi albumuk, a 2009-es „Sounds of The Universe” 14 országban debütált a toplisták legelső pozíciójában.

További információk: www.depechemode.com

Heaven (Live Studio Session):