Samúel Jón Samúelsson Big Band az A38 Hajón

Samuel Jon Samuelsson Bigband.

Izland legőrültebb tizennyolc tagú jazz, funk, afrobeat nagyzenekara és a Bass Loco egy este az A38 Hajón!

A pozános Samúel Jón Samuelssón által 2000-ben alapított SJS Big Band sajátos északi ízekkel és vad energiákkal megfűszerezett funkot játszik. A szigetország legjobb jazz, fusion és funk zenészeiből verbuválódott nagyzenekar sorait nemzetközileg is ismert kollégái erősítik.

A Samúel nagyzenekar a névadó saját, eredeti funk/afro/jazz szerzeményeit adja elő. Első albumuk Legoland címen jelent meg, s a Reykjavik Jazzfestival-on adott bemutatkozó koncertjükön készült élőfelvételek válogatása.

2007-ben Samúel átszervezte a zenekart, tagcserék történtek, majd kiadták nagysikerű Fnykur című lemezüket, melynek címe ó izlandi nyelven szagost, illatost és funky-t jelent, amelyen tíz elképesztően erős és nagyon eredeti funk és groove szerzeményük hallható. A Fnykur Japánban újrakiadást élt meg 2008-ban.

A zenekarvezető Samuel 1998 óta az egyik legelismertebb funk zenész, aki hírnevét a kitűnő izlandi funk együttes, a Jagúar tagjaként szerezte magának.

Az együttes eddig összesen öt albumot adott ki, s nagy sikerrel turnézott Svédországban, Norvégiában, Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, felléptek többek között a londoni Jazzcafe-ban és a New York-i Summerstages fesztiválon. 2004-ben James Brown előzenekaraként léptek fel Reykjavikban.

A nagyzenekar vezetése mellett Samuel szólistaként és zeneszerzőként, valamint producerként is dolgozott már számos neves izlandi zenésszel és együttessel, amilyen a Sigur Rós, a Mugison, a Reykjavík Big Band, a Trabant, a Mezzoforte, Tómas R. Einarsson és még sokan mások.

Honlap: http://www.myspace.com/samminammi

Facebook: http://www.facebook.com/samueljonsamuelssonbigband

BASS LOCO feat. Mohai Tamás és Weisz Gábor

A Bass Loco zenekar 2008 óta folyamatos szereplője a budapesti underground jazz életnek, a formáció tagjait több más jazz, és egyéb zenei formációkból is ismerhetjük: Tettamanti Tamás (trombita, szárnykürt, pozan) a Tettamanti Téma zenekar alapítója, valamint számos formáció állandó vendége, – Molnár Dániel (dobok) a Pribojszki Band állandó tagja, valamint a zenekar vezető Tomor Barnabással (basszusgitár) tagjai a Tomor Barnabás Trió, és a Kardos-Tomor-Molnár Trió zenekaroknak. A Bass Loco zenéjét ritmikus, improvizatív jazz-rock-funk hangulat, dallamosság, és különféle zenei színek jellemzik. Az utóbbi években számos vendégzenésszel láthattuk a formációt, állandó tagja volt Brandon Mezzelo (tenorszaxofon), valamint rendszeresen láthatjuk koncertjeiken olyan vendégzenészekkel, mint Mohai Tamás (gitár), Weisz Gábor(szaxofon), Czitrom Ádám (gitár), Sütő Márton (gitár). Ezúttal Mohai Tamással, és Weisz Gáborral kiegészülve láthatjuk a zenekart az A38 színpadán.

Felállás:
Tomor Barnabás: basszusgitár
Molnár Dániel: dobok
Tettamanti Tamás: trombita, pozan, szárnykürt
Weisz Gábor: szaxofon
Mohai Tamás: gitár

 

Tehát:
Samúel Jón Samúelsson Big Band (IS)
Bass Loco feat. Mohai Tamás és Weisz Gábor, DJ Daniel Best
2013. március 18., hétfő 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Koncertterem

Belépő: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Izland legőrültebb tizennyolc tagú jazz, funk, afrobeat nagyzenekara és a Bass Loco egy este az A38 Hajón!