A Dal első középdöntője volt az eddigi legnézettebb

A Dal 2013 statisztika 2013.02.24.

A Dal 2013 eddigi legmagasabb nézettségű eseményét produkálta a széria első, szombat esti középdöntője. Az M1-en és a Duna World-ön párhuzamosan sugárzott adást az éppen tévézők 23,5%-a választotta, ami 1 millió 143 ezren nézőt jelent. A vasárnap esti középdöntő sem maradt el a szombatitól: ekkor is több mint 1 millió nézője volt a műsornak.

A hétvégi két középdöntővel teljes lett az Eurovíziós dalválasztó showműsor döntős mezőnye. A zsűri szombaton Kállay-Saunders Andrást és Rácz Gergőt, vasárnap  Radics Gigit és Vastag Tamást juttatta a fináléba. A tévénézők a két középdöntő alkalmával 170 ezer SMS-szavazatot küldtek kedvencükre, így Agárdi Szilvia, Pál Dénes, a ByeAlex, Keresztes Ildikó, Cserpes Laura is ott lesz a döntőben.
Szombaton több mint 2,5 millióan néztek bele a közel két és félórás show-ba, vasárnap 2,3 millióan: a két este valamelyikén pedig 3,4 millióan.

A Dal 2013 a saját műsorsávjában mindkét este a legnézettebb műsor volt: a rangsorban utána következők nézőszáma közel félmillió fővel marad el az Eurovíziós dalválasztó show nézettségétől.

Vasárnap a második középdöntővel nagyjából egy időben sugárzott Nagy Duett c. showműsor nézettsége 500 ezer fővel kevesebb volt a Dalénál, utóbbi még a 18-49-es korosztályban is lényegesen jobban teljesített.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés

Hivatalos oldal: www.adal2013.hu

Közösségi média: www.facebook.com/eurovisionhungary