Zagar – Kilövésre kész az űrmedúza

Zagar.

Ha valaki nem tudná, a Zagar-t Yonderboi szárnyai alól kikerült hármas alapította még 10 évvel ezelőtt. Azóta körbekoncertezték hazánkat és Európát.

A CSI című – itthon is nagy sikerrel vetített – amerikai sorozatba három számukat is beválogatták. Kiadtak két nagylemezt és egy soundtrack albumot. Az ő nevükhöz fűződik a külföldön egyik legismertebb magyar dal, a Wings of Love.

2010-re Kovács Andor, az egyik alapító tag elhagyta a zenekart, így alakult ki a mai felállás:

Zságer Balázs − ének, billentyűk; Ligeti György − ének, gitár; Zságer-Varga Ákos − basszusgitár; Dj Bootsie − scratch; Lázár Tibor − dob.

Az utolsó lemezük óta eltelt öt év és elérkezettnek látták, hogy újra stúdióba vonuljanak. Az első kislemez, ami megjelenik az albumról, a Space Medusa címet kapta, amelyhez kapcsolódóan egy érdekes és izgalmas játék is indult a Facebookon.

Az alkalmazás lényege, hogy minden Facebook felhasználó, aki bekapcsolódik a játékba, választhat magának egy adott hangsávon egy pici taktust, ami az övé lesz. Így apránként, szépen lassan, összeáll az egész szám és mire minden apró résznek saját tulajdonosa lesz, meghallgathatóvá válik az egész.

A játéknak tétje is van, hiszen a résztvevők között valóban értékes ajándékokat sorsolnak ki. A fődíj egy Bang & Olufsen iPhone/iPad dokkoló és öt darab BeoPlay fejhallgató. (Aki nem ismerné, ez egy dán Hi-Fi és szórakoztató elektronikával foglalkozó cég. Jellemző rájuk az északi precizitás, az extravaganás formavilág és az egyik legjobb minőség a piacon, természetesen rémesen borsos áron.)

A játékkal egy időben, egy teaser videó is készült a nótához. Szerepel benne a Galaxis Útikalaúz Stopposoknak c. film melankolikus robotja, Marvin és egy helyes lány. De ami a legfontosabb, hogy végre hallhatunk egy kis részletet az új számból is.

Szóval kattanjatok a Facebookra, stoppoljátok le magatoknak a kedvenc kis részeteket, s reméljük mihamarább meghallgathatjuk az Űrmedúza teljes, egész őrületét.

A Facebook játékról további részeteket itt találsz:
https://apps.facebook.com/zagar-spacemedusa/

Forrás: www.cls.hu

Zagar – Spacemedusa video teaser: