Magna Cum Laude: hússzal ezelőtt érkeztek, a kolbászfesztiválon újra fellépnek!

Magna Cum Laude

Miként nincs két egyforma kolbász, úgy nincs két egyforma koncert sem – mondta Kara Misa, a Magna Cum Laude basszusgitáros-szövegírója. – A Csabai Kolbászfesztiválra minden évben az új műsorunkat hozzuk, és természetesen a legnagyobb slágereinket soha nem hagyjuk ki. A Magna Cum Laude ismét akkor lép színpadra a bulin, amikor a legtöbb csapat gyúrja a kolbászt. Mégpedig október 26-án, szombaton késő este a Munkácsy-sártorban. Ahol ott a sok kolbász, ott a mi helyünk is.

És ez így megy évek óta, a Gyuláról az országos népszerűségi listák élére ugró Magna Cum Laude szinte hazajár a fesztiválra. Kara Misa kiemelte, ők a nagymamája szlovák receptje alapján fűszerezik a kolbászhúst, vagyis só, kömény, őrölt pirospaprika és fokhagyma kerül bele. Misa indult már a töltő- és a szárazkolbászversenyen, díjazták termékeit, de a színpadi teljesítményét azért jobban elismerik.

A zenekarnak az idei esztendő a többinél is kedvesebb, mert húszéves jubileumukat ünneplik, mégpedig koncertekkel. A „Hússzal ezelőtt érkeztem” címet viselő nagykoncert teltház előtt zajlott, számos vendéggel kiegészülve. Előtte napvilágot látott a „Gyulai Húszfeldolgozó” című meglepetés nagylemez, amelyen 20 nagyszerű pályatárs feldolgozásában hallhatjuk a Magna-slágereket. Új lemezen is munkálkodik a csapat, ez az év végére készül el, előfutára a Piros az alma című sláger. Persze, az idei, október 24-27. közötti Csabai Kolbászfesztiválon ezt kiegészíthetjük: piros az alma, miként a jó paprikával készített kolbász is.