ITT VAN AZ A SRÁC, AKI TUDJA, HOGY MITŐL LENNÉL BOLDOG ÚJRA!

Holvanazalany

Az év legforróbb hónapja egy váratlan megakollaborációval indul, amelyben a 90-es és a 2010-es évek sztár hip hop csapatai álltak össze. A „Hol van az a lány” vadonatúj változata igazi szenzáció.

Soha senki nem gondolta volna, hogy a 90-es évek egyik legmeghatározóbb bandája, a Fekete Vonat valaha még összeáll, és eredeti felállásban zenél. A „Hol van az a lány” című megasláger húszéves évfordulójára azonban sikerült újra összehozni a csapatot: L.L. Junior, Mohamed Fatima és Fehér Tibor “Beat” triója a Halott Pénz frontembereivel, Marsalkó Dáviddal és Járai Márkkal egészült ki. Természetesen a produkció megálmodója sem hiányozhat a kollaborációból, aki nem más, mint a budapesti bulik királya, DR BRS (ejtsd: Doktor Béres).

Az örökérvényű dal nyári hangulatát a klasszikus latin lüktetés és a friss reggaeton basszusmenet adja, amelyet a Monkeyneck-ként ismert producer, Rochlitz Tamás írt. Az ötlet Béres Attila, művésznevén DR BRS fejéből pattant ki. „Nagyon boldog vagyok, mert egy régi álmomat sikerült valóra váltanom ezzel a felvétellel. Dáviddal és Márkkal jó kapcsolatot ápolunk, és egy random este folyamán került szóba, hogy mennyire szereti mindenki ezt a dalt. Innen jött az ötlet, hogy őket kérem fel a közreműködésre. A célom ezzel egyfajta zenei tisztelgés, mivel a Fekete Vonat egy meghatározó formáció, amely rengeteget adott a közönségnek.” – mondta DR BRS.

 

Béres Atka személye megkerülhetetlen a budapesti belvárosi éjszakában. Azontúl hogy dj, producer és rapper, alapítóatyja a Rock The City bulisorozatnak is, amely évek óta sok ezer embert mozgósít hetente Budapest prémium szórakozóhelyein, és mostanra már vidéken is egyre több helyszínen. A közönség és a szakma által egyaránt szeretett „doktor úrnak” ezúttal sikerült megépítenie egy generációk közötti hidat, ezzel egy új hullámot indítva. „Szeretném folytatni ezt a koncepciót, hogy régi zenészeket maiakkal boronáljak össze. Nem csak feldolgozásokban gondolkozom, mivel vannak saját szerzeményeim is, amiket szívesen megosztanék másokkal. Szeretnék közös munkát a Hip Hop Boyz-zal és Majkáékkal is, de ez még a jövő zenéje.”

 

A nosztalgiajárat teljességéről a dalhoz forgatott videóklip gondoskodik, ugyanis a vonat „alkatrészei” a jól megszokott kanapén ücsörögnek, csakúgy, mint húsz évvel ezelőtt.