Nyolcvanegy éves anyukájával bulizik a Hooligans vagány dobosa

endi pordan petra

Kiss Endi a számára fontos hölgyekről vallott.

 

A teste piercingekkel és tetoválásokkal teli, nem csoda hát, ha első blikkre sokan azt gondolják Kiss Endi dobosról, hogy egy marcona, durva fickó. Pedig ez a kissé vad és lázadó külső egy érzékeny, érző férfit takar. Egy olyan pasit, akinek a szívében a hölgyek különleges helyet foglalnak el: három lánya mellett a 81 éves édesanyja is rendkívül fontos szerepet tölt be az életében. Nehéz elképzelni, pedig igaz, hogy az imádott mamával a mai napig összejár bulizni.

A Sláger TV kívánságműsorában, a Zeneposta hétvégi adásaiban Pordán Petra és Abaházi Csaba a hazai zenei élet egy-egy kiemelkedő képviselőjét látja vendégül. Míg Csabához Mihályi Réka, a Group ’N’ Swing énekesnője, Pordán Petrához a Hooligans dobosa, Kiss Endi érkezik a stúdióba. Endi három kislány büszke apukájaként mesél a hétköznapjaikról, a lányok zenei ízléséről.

Számomra a lányaim a legfontosabbak a világon, nekem ez így nagyon kerek; hatalmas Kánaán ez. Nagyon sok időt töltünk együtt, most voltunk pont egy próbán a RockSuli nevű rendezvény kapcsán, ahol a lányok eléneklik egy fellépésen a Vér nem válik vízzé című Hooligans slágert. Nagyon fogékonyak, otthon sok mindent hallgatunk, próbálom az igényes zene felé vinni őket. Nemcsak a rock megy nálunk, nem akarok egy régimódi fater lenni, aki nem hagy nekik elég szabadságot. Ezért az ő generációjuk zenéit is hallgatjuk közösen” – mesélte Endi, aki az édesanyjával való szoros kapcsolatáról is beszél. „Egy szem gyerek vagyok és 11 éves koromig gyakorlatilag az édesanyámmal éltem, ugyanis az apukámmal kétéves koromban elváltak. Így vele nem volt túl szoros a kapcsolatom. Most felnőttként és családos emberként már érzem, mennyire lehet félteni és óvni egy gyermeket, de utólag visszagondolva, anyukám kicsit túlféltett engem. Sok dolgot másként kellett volna tennie velem kapcsolatban, de ettől függetlenül számomra ő a legjobb anya a világon. Most, a napokban lesz amúgy 81 éves! Hál’ istennek makkegészséges, kijár a koncertjeinkre, sőt szoktunk közösen „bulizni” is.

A zenész nosztalgiázva emlékezett vissza azokra az időkre, amikor az együttese tagjaival Szerencsről felköltöztek Budapestre, és kezdetben csak tíz-húsz ember járt a koncertjeikre. Sokat dolgoztak azért, hogy elérjék a céljaikat, és szerinte nem sikerült volna mindez egymás nélkül, hiszen ők négyen szerencsére a legjobb barátok is akik gyakorlatilag óvodás koruk óta ismerik egymást.

Szombati adást követően másnap sem maradunk Zeneposta nélkül, hiszen vasárnap Abaházi Csaba tesz eleget a nézők kívánságainak, vendége pedig Mihályi Réka, a Group ’N’ Swing együttes igen sokoldalú énekesnője lesz. Rékáról talán kevesen tudják, hogy hétvégén a színpadon kápráztatja el a közönségét, de a hétköznapokban egy ügyvédi irodában dolgozik, emellett megjelent már gyermekeknek szóló lemeze is, és nemrégiben az első szólódala, Viszlát, Budapest! címmel. Rengeteg terve van a jövőre nézve – többek közt ezekről mesél a Zeneposta vasárnapi adásában.

Zeneposta szombaton és vasárnap 12.00-tól a Sláger TV műsorán