Talizmán visszatért!

Talizmán.

A Talizmán Együttest 2001-ben alapította Martocian Renátó és Toldi Vanda.

A pop-dance stílusú együttes rövid idő alatt jelentős sikereket könyvelhetett el.

A 2002-ben kiadott “Nem kell már” című maxi egy csapásra a rádiócsatornák egyik legkedveltebb, leggyakrabban játszott zeneszáma lett és ezzel egy időben a Talizmán rendszeres fellépőjévé vált a magyar koncertéletnek.

2004-ben a “Megtalált a szívem” című nagylemez tette fel a koronát a Talizmán munkásságára, melynek több száma is közismert, közkedvelt slágere lett az évezred elejének.

Másfél éven keresztül a nagyobb rádiók, így például a Juventus és a Danubius rádiók slágerlistáinak első három helyét birtokolták és a kívánságműsoroknak is elmaradhatatlan, rendszeresen kért zeneszámai lettek a Talizmán Együttes szerzeményei.

A 2006-os év jelentősebb fordulópontot hozott az együttes életében, mivel Martocian Renátó neves spanyol stúdiókba kapott meghívást hangmérnökként, így az együttes huzamosabb ideig nem jelentkezett újabb művekkel a hazai piacon.

 

A külföldi munkái után, Renátó úgy gondolta, hogy új felállásban pezsdíti fel a magyar zenei életet.

 

Ennek eredményeképpen született meg idén a „Szívemnek hangja” című száma, melyben teljesen újszerű latin zenei stílust hallhatunk. A stílusváltást főként a spanyol országban tapasztalt zenei hatások eredményezték.

 

Júliusban érkezett a „Miért kell”, mely pozitív fogadtatása egyértelműen igazolta, hogy a stílusváltást nagyon jól fogadta a nagyérdemű.



 

 

Szeptember 10-én érkezett Renátó legújabb műve az „Esta Chica,” mely rövid idő alatt nagyon népszerű lett.

 

 

Renátó folytatja a latin zenei stílust, és talán annyit elárulhatunk, hogy most egy közös számon dolgozik Magyarország egyik legjelentősebb rapperével.