Álomszerű sötétség – Forest Swords először Budapesten!

Forest Swords

Először érkezik Magyarországra napjaink egyik legkülönlegesebb elektronikus zenei producere, a brit Forest Swords. Szeptember 30-án egyszerre sötét és felemelő, okos ritmikai alapokra építkező kísérleti elektronikát hallhatunk a Dürer Kertben.

Forest Swords, azaz Matthew Barnes egyszemélyes produkciója jelenleg Európa legmenőbb klubjait járja legújabb, harmadik nagylemezével; Budapest előtt néhány nappal például a legendás berlini Berghainban lép fel.

Intelligens ritmikai megoldások, álomszerű, sötét hangulatok, és a dobok átlagon felüli érzékkel való használata határozza meg Forest Swords instrumentális zenéjét. Downtempo, trip hop és kísérleti alapokra épülő dalai folyamatosan változtak 2010-es debütáló nagylemeze óta, de bármit hallgatunk tőle, sajátos álomvilágba repít el minket. A Pitchfork egyenesen a „szellemek égbe merengős temetkezési meneteként” jellemezte a zenéjét.

A grafikusból lett zenei producernek a mai napig fontos inspirációt jelent a képzőművészet és a dizájn. Az innen merített inspirációkat nem csak a zenéhez használja fel, minden koncertjét gondosan megtervezett látványelemek követik végig. Vizuális érzékenységére jó példa az augusztusban megjelent, ’Raw Language’ c. dalára forgatott videoklipje is.