Bob Dylan: megjelent a Triplicate!

Bob Dylan

Új kiadvánnyal jelentkezett az Oscar-, Golden Globe-, Grammy- és Nobel-díjas Bob Dylan március legvégén. A Triplicate – ahogy a neve is sugallja – egy 3 lemezes gyűjtemény, amely 30 klasszikus amerikai dalt mutat be, amelyeket kimondottan ebből az alkalomból rögzített a 75 éves zenész.

A 3 CD külön címeket kapott (Til’ The Sun Goes Down, Devil Dolls, Comin’ Home Late), és – tematikus bontásban – egyenként 10-10 dalt tartalmaz. A Jack Frost producerrel készített alkotás Bob Dylan 38. stúdióalbuma, és az első új megjelenés a 2016 elején kihozott Fallen Angels korong óta. A Triplicate a 3 CD-s változat mellett tripla bakeliten, és limitált kiadású, tripla deluxe bakeliten is beszerezhető. A lemez felvezetéseként a rajongók három nótával is megismerkedhettek az elmúlt hónapokban: az I Could Have Told You dalt a My One and Only Love és a Stardust követte.

Dylan a Triplicate gyűjteménnyel folytatja az előző két anyaggal (Shadows In The Night, Fallen Angels) megkezdett sorozatot, vagyis zenekarával klasszikus amerikai dalokat gondol újra a saját értelmezésében. A közönség és a szakma is lelkesedéssel fogadta ezeket a kísérleteket, amit a Grammy-díj jelölés, illetve az is bizonyít, hogy a Fallen Angels több mint tucatnyi, a Shadows In The Night pedig több mint 17 ország slágerlistáján nyitott a Top 10-ben.