Március 2-án mutatja be Mózes Tamara új lemezét a Francia Intézetben!

Mózes Tamara

Mózes Tamara komolyzenei zongoradiplomája után a párizsi Conservatoire Régional jazzének- és improvizáció szakán tanult. Jelenleg Belgiumban a Royal Conservatory of Antwerp jazz-mesterképzésén vesz részt. A zongorista-énekesnő 2011-ben a Francia Állam ösztöndíjasa, 2015-ben a Magyar Állam Lakatos Ablakos jazz-ösztöndíjasa. Moozing című, új szólólemeze, amelynek bemutatóját 2017. március 2-án este 7 órakor a budapesti Francia Intézetben tartja, a francia Yolk Records gondozásában jelent meg évelején.

Tamara műsorában a jazz, a sanzon, illetve a rögtönzött és komponált zene világa egyaránt jelen van. Előadásával a közönséget intenzív érzelmi és intellektuális utazásra hívja. Az ének- és zongoraszólamok egyaránt az ő fejéből pattannak ki, az egész zeneszerzői munka az ő érdeme. Első albuma (’In Spring’, 2010) után második lemezét (’Album of the Ear’, 2014) már Párizsban vette fel, francia zenészekkel.

A kreatív, fiatal művész itthon és külföldön egyaránt elismert, rangos fesztiválok résztvevője, neves versenyek díjazottja. Több formáció tagja, duóban például rendszeresen fellép Nagy János zongoristával is. Előadásaikban nagy hangsúlyt kap mind a vokális, mind a hangszeres improvizáció.

Tamaráról mondták:

A fiatal budapesti művésznő vokális és hangszeres képességeivel igen mély benyomást tett ránk.” (Pascal Derathé, Jazz-Rhône-Alpes, 2016)

A zongorista-énekesnő azt a fajta amerikai sanzon- vagy előadói iskolát hozza teljes természetességgel, amellyel Magyarországon senki sem próbálkozott még.” (Zipernovszky Kornél, Fidelio)

Esemény: https://www.facebook.com/events/1851720548386115/

Helyszín: Francia Intézet, 1011 Budapest, Fő utca 17.

A belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikkek: