Balaton Sound Himnusz 2016

A 10. jubileumi Balaton Soundhivatalos himnuszát a nemzetközileg is elismert és itthon is egyre nagyobb sikernek örvendő DJ páros, a Stadiumx készítette.

„Mindkettőnk számára meghatározó ez a fesztivál és nagyon örülünk, hogy több éve részesei lehetünk, mint kiemelt fellépők! Jó érzés a hazai közönségnek zenélni és ez a fesztivál lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy a közönséghez egy olyan produkcióval jussunk el, ami teljes mértékben azt a színvonalat képviseli, amit külföldön elvárnak tőlünk!” – mondja Sully.

„A Balaton Sound volt az első olyan fesztivál, ahol mint Stadiumx léphettünk fel közösen még 2 évvel ezelőtt és óriási megtiszteltetés volt, amikor a szett befejeztével a közönség együtt üvöltötte a „szép volt fiúk” sorokat! Sok helyen jártunk és fordulunk meg a világban, de azt kell mondanom, hogy ez leírhatatlanul jó érzéssel töltött el minket!” – teszi hozzá Dave.

A dal egy közös együttműködés eredménye: Dave és Sullivan mellett két másik producer, Baha és Markquis közösen készítette el az alapokat, a vokálokat és a dalszöveget pedig Delaney Jane írta.

„Delaney Jane neve sokak számára ismerősen csenghet ebben a műfajban, mert Tiestoval, Oliver Heldens-szel, KSHMR-ral, illetve sok más előadóval dolgozott már együtt! Nálunk sem először működött közre: még tavaly készítettük el közösen a Time Is On Your Side c. dalt, ami szintén az Armada gondozásában jelent meg.” – meséli Sully.–„Az Armada nagyon szerette azt a dalt is, így mindenképpen szerették volna, ha van egy folytatása a megjelenéseinknek náluk, ezért amikor elkészültünk a végleges verzióval, ők kapták meg elsőként és egyből bele is szerettek.”

A klipet a hivatalos Balaton Sound aftermovie-ért is felelős Blind Media csapata készítette. A koncepció szerint olyan történetet szerettek volna bemutatni, ami köthető a Balatonhoz, a fesztivál névadójához és helyszínéhez. Így találtak rá a balatonudvari kőszívek legendájára, mely egy szerelmi háromszög drámai történetét meséli el. A monda szerint egy halászleány beleszeret egy távoli vidékről érkezett kőfaragó legénybe. Az esküvő után a lány kihajózott egyedül, hogy elbúcsúzzon a víztől, ahol egész gyermekkorát töltötte.

„A másik nagy szerelme, a Balaton azonban nem engedte és egy hatalmas vihar elnyelte a hajójával együtt. A fiú soha nem tudta feledni szerelmét, a faluban letelepedve egész életében szív alakú sírköveket faragott.Ezt a szomorú romantikus történetet dolgoztuk át úgy, hogy passzoljon a zene hangulatához, és belevontuk a Balaton Sound-ot is. Így került a sztoriba a különös kaleidoszkóp, amiben megelevenednek a fesztivál pillanatai.” – mondja Tímár Benjámin.

Az Another Life klipje itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=EGbG857iGow