Duettel búcsúzik Freddie

Május elsejétől már Stockholmban készül a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválra

 

 

A Dunán futó ADal 2016dalválasztó show döntőjét Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) nyerte meg Pioneer című dalával február 27-én,a közönség szavazatainak alapján így ő képviseli Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a svéd fővárosban, Stockholmban. Freddie május 10-én az első elődöntőben, negyedik előadóként lép színpadra. Az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáját május másodikán tartják Stockholmban, így Freddie eurovíziós kalandja már május elsején elkezdődik.

 

„Alig várom, hogy a hatalmas színpadon először elpróbáljuk a dalt, és lássam, hogyan fog kinézni a produkciónk. Biztosan sok minden ott fog eldőlni, de ez így van jól, jó lesz két hétig egyetlen dologra koncentrálni. Az eurovíziós szerepléstől azt várom, hogy itthon elégedettek legyenek a teljesítményemmel és úgy érezzék az emberek, hogy jó döntés volt engem választaniuk” – mondta Freddie.

 

Az MTVA idén is felvezető műsorral készül a dalfesztiválra. Az Elővízió három adását május 10-én, az első elődöntő előtt, május 12-én a második elődöntő előtt és május 14-én az Eurovíziós Dalfesztivál döntője előtt láthatják a nézők a Duna közszolgálati csatornán 20:30-tól. A műsor exkluzív anyagokkal mutatja be az Eurovíziós Dalfesztivál előkészületeit és Freddie útját a színpadig.

 

„Az Elővízió célja, hogy bemutassa az Eurovíziós Dalfesztivál kulisszatitkait és közelebb hozza Freddie stockholmi felkészülését a nézőkhöz, akik általában csak a három nagyszabású showműsort látják az Dalfesztiválból. Az Elővízión keresztül bevisszük őket a színfalak mögé és láthatják, hogyan készülnek a versenyzők a próbákra. Bepillantást engedünk a backstage hangulatába, megmutatjuk, hogy milyen technikai háttérrel várják a szervezők az előadókat és sok érdekességet is bemutatunk az eurovíziós lázban égő svéd fővárosról” – mondta Medvegy Anikó, A Dal és az Elővízió főszerkesztője.

 

Idén az MTVA nemcsak felvezető műsorokkal készül a dalfesztiválra, hanem Svédország Nagykövetségével együttműködve elhozza az eurovíziós életérzést Budapestre. Május 10-én, az első elődöntő estéjén és május 14-én, a döntő estéjén a Március 15. téren, a KIOSK Budapest étterem előtt nyilvános Eurovízió néző estét tartanak, ahol a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál adásait.A KIOSK-banA Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet május 12-én 19 órától és május 14-én 21 órától. Kedden Oláh Gergő, valamint Berkes Olivér és Tóth Andi lép fel, szombaton pedig a Kállay Saunders Band, Petruska András, Ív és Gáspár Laci áll színpadra.

Az eseményre minden látogatót várnak, aki szeretne A Dal 2016 fellépőivel együtt szurkolni Freddie-nek és közösen nézni az eurovíziós adásokat.

 

„Svédország a világ harmadik legnagyobb zenei exportőre, a zeneipar fontos része az ország kulturális és gazdasági sikerének. Nagy megtiszteltetés Svédország számára, hogy ismét otthon adhat a világ egyik legnagyobb dalversenyének, az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Az Eurovízió idei mottója: „ComeTogether”. Ez a kifejezés pontosan jelképezi a közös európaiság gondolatát, a nyitott, multikulturális és toleráns társadalom eszméjét, amelyre a közös Európa épül”– mondta Őexc. NiclasTrouvé, Svédország nagykövete.

 

Az MTVA és Freddie múlt héten meghirdette az „Énekelj duettet Freddie-vel” játékot, ahol a pályázóknak a Pioneer refrénjét kellett elénekelnie és beküldenie videón. A győztes Oroszi Fannit Freddie választotta ki, így ő énekelhette el közösen a Pioneer-t április 28-án a KIOSK étteremben tartott sajtóeseményen, melyen Freddie elbúcsúzott rajongóitól.